Tyn syrnik niy bez cufal1 sie nazywo chmōra- ôn je taki miynki, puszysty, że sie aż łozlatuje2 w gymbie… niebo w gymbie 😉
Co potrza?
1 kg syra (u mie bōł tyn ze wiaderka)
6 jajec
łeżka potartyj skōrki ze citrōłny
1 waniliowy puding
0,5-1 szklōnki cukru (jo dołech yno poła szklōnki i wyszoł tyn syrnik idealny, niy za słodki)
100 g łozpuszczōnego masła
Łozgrzyjcie bratruła3 na 180 stopni. Biołka ubijcie ze cukrym. Żōłtka pomiksujcie trocha ze samym masłym, potyn dociepcie tam syr, puding i skōrka ze citrōłny. Jak już to bydzie dobrze pomiksowane, to jakōm warzechōm wmiyszejcie w to biołka.
Jak mołcie srogo4 ôkrōngłoł forma, to mogecie w ni to upiyc, a jak niy, to lepi sie wejście jako sztyrogato5, bo ôn jeszcze przi pieczyniu urojśnie i żeby Wōm bez cufal6 niy uciyk.
Wrojście go bratruły na 50 minut- chyba że bydzie jeszcze na wiyrchu jasny, to go mogecie potrzimać 60 minut.
Jak już baje7 upieczōny, to sie musi dobrze ochōdzić8, żeby sie Wōm przi krajaniu niy łozlecioł9, a potyn to już yno maszkycynie10 Smacznego 🙂
1przypadek
2rozlatuje
3piekarnik
4dużą
5czterokątną
6przez przypadek
7będzie
8ostudzić
9rozpadł
10delektowanie się
Dodaj komentarz