Jŏ1 wia, że to zajś je take małe wynŏkwianie2, ale tyn smak je richtich3 dobry… i bez zelera4– niyftorzi5 sie ucieszōm 😉
Co potrza?
500 g kurczaka (nojlepi pierś)
2 ćwikle6
2 marchwie
2 apfylziny7
2 jabka
1 granat
1 czerwōno cebula
1 biksa8 biołych fandzŏli9– żeby niy bōło za czerwōno 😉
ździebko10: kurkumy, chili, pomelanych11 ziorek kolyndry, soli i pieprzu
poła12 łeżeczki pomelanego kminu rzymskego
pokrōnŏ13 natka pietruszki
Zōłza
1 limōnka
1 jajco
połra łeżek oliwy
sōl i pieprz
Pokrōne we kostka ćwikle i marchew uwarzcie14 na parze. Kurczaka i cebula pokrejcie we kostka i ze prziprawami przipiyczcie na patelni, pod kōniec wyciście15 tam poła limōnki.
Niyskorzi16 wciepcie wszyjske składniki szałŏtu do miski (apfylzina obiercie i pokrejcie) i bierymy sie za zołza17. Jajco, sōl, pieprz, oliwa i sok ze poły limōnki dejcie18 do małego gorczka i zblyndujcie. Potyn postołwcie tyn gorczek na piecu,podgrzywejcie i blyndujcie dali19, aż sie zrobi ta zōłza blank20 gynstŏ. Wymiyszejcie ze resztōm i biercie sie za jedzynie. Smacznego 🙂
PS Po wiyrchu mogecie posuć tyn szałŏt pokrōnōm natkōm pietruszki.
1ja
2wydziwianie
3naprawdę
4selera
5niektórzy
6czerwone buraki
7pomarańcze
8puszka
9fasoli
10szczypta
11pomielonych
12połowa
13pokrojoną
14ugotujcie
15wyciśnijcie
16później
17sos
18dajcie
19nadal
20całkiem
Dodaj komentarz