Je to jedna ze tych zōłzōw1, kere2 idzie raz-dwa-trzi uwarzić3 i je tak ajnfachowo4, że nawet te ludzie, kere w kuchni umiōm narychtować yno pizza ze zamrażalki, dajōm sie z niōm rada. Szpinat je zdrowy, a w taki zōłzie zjedzōm go nawet te ludzie, kere myślōm, że go niy lubiōm 😉
Co potrza?
500 g piersi ze kury
100-150 g wyndzōnki5
200 g szpinatu (nojlepi tych małych liści- szpinat baby)
2 zōmbki czosku
200 ml śmietōnki (moge być 18%)
pieprz i połra gałōnzkōw6 bazylii
Nojprzōd7 na patelni przibrōnołćcie8 pokrajanoł9 wyndzōnka. A jak już baje10 fertich,11 to jōm przeciepcie12 do wiynkszego gorka- w takim gorku lepi nōm sie bydzie13 blanszować tyn szpinat. Na patelnia niech przidzie terozki14 pokrajany kurczak, a jak sie przipiecze, to tyż go wciepcie do gorka. Tera już patelnia niy bydzie nōm potrzebnoł. Do gorka wyciście czosnek, wlyjcie śmiytōnka, dejcie prziprawy (pieprz i bazylia), szpinat, przikryjcie to jakōm pokrywkōm i niech sie to wszyjsko połra15 minut powarzi. Jak już liście trocha ôklapnōm16, to mōmy nasza zōłza fertich. Idzie jōm zjejś ze nudlami17, ryżym, karołflami18 abo i ze jakōm dobrōm żymłōm19. Po wiyrchu20 mogecie21 jōm na talyrzu postrojić22 liściami bazylii. Smacznego 🙂
1sosów; ō- samogłoska w wymowie między o i u
2które
3ugotować- tu bardziej w znaczeniu przygotować
4prosta
5boczek wędzony
6gałązek
7najpierw
8przypieczcie
9pokrojoną
10będzie
11gotowa
12przerzućcie
13będzie
14teraz
15kilka
16oklapną
17makaronem
18ziemniakami
19bułką
20na górze
21możecie
22przybrać
Dodaj komentarz