Bania je krōlowōm1 jejsiyni2, a jak fto3 sie ji4 trocha zamrojzi, to moge5 poszaleć nawet na wiosna. Ta zupa je richtich6 ajnfachowo7, choć niyftorych moge przestarszyć mlyko kokosowe abo pasta curry, ale dzisiaj take rzeczy to idzie kupić we kołżdym8 wiynkszym sklepie, a smak, jaki potyn mōmy, je niy do opedzynia9 😉
Co potrza?
500 g bani
1 cebula
2 łeżki ryżu
2 łeżki pasty curry (zielōnyj abo czerwōnyj, a jak taki niy mołcie, to mogecie dosmakować10 to prziprawōm curry)
puszka mlyka kokosowego
1,5 szklōnki wody
łeżka masła klarowanego
łeżka ôleju11 kokosowego abo oliwy
sōl i pieprz
ziorka słōnecznika
zielōny ôgōrek
Na maśle i ôleju zeszklijcie pokrōnoł12 cebula, a potyn dociepcie13 do tego pokrajanoł na byle jake kōnski14 bania. Jak sie trocha przismaży (styknōm15 2 minuty), dolyjcie16 do tego wody, wciepcie17 ryż, sōl, pieprz, pasta i niech sie to tak ze 15 minut powarzi18. Wyłōnczcie,19 wlyjcie do tego mlyko kokosowe i zmiksujcie. Potyn dejcie20 jeszcze na piec, niech sie chwila powarzi i fertich21. Na talyrzu na wiyrch dejcie połra ślizykōw22 zielōnego ôgōrka i trocha uprażōnego na suchyj patelni słōnecznika. Smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2jesieni
3kto
4jej
5może
6naprawdę
7prosta
8każdym
9opowiedzenia
10przyprawić
11ô= ło
12pokrojoną
13dorzućcie
14kawałki
15wystarczą
16dolejcie
17wrzućcie
18pogotuje
19wyłączcie
20dajcie
21gotowe
22plasterków
Dodaj komentarz