Karminadle ze kaparami (Mielone z kaparami)

Karminadle to je richtich1 fajne danie do eksperymyntōw. Blank2 szybko sie je robi, idzie powciepować3 dō nich roztomajte4 skłodniki, a po usmażyniu czekŏ na nôs jeszcze fajnŏ chrupiōncŏ paniyrka.

Co potrza?

500 g mielōnego miysa ze hańdyka5 (moge być tyż kura)

1 łeżeczka mostrichu6

2 łeżki pokrōnych kaparōw

sōl i pieprz

zōmbek czosku

poła7 łeżeczki oregano

tartŏ bōłka

olyj do smażyniŏ

Do miski wciepcie8 pomelane9 miyso, wyciście ku tymu czosnek, dejcie10 pokrōne kapary, sōl, pieprz, mostrich, oregano i porzōndnie to wymiyszejcie. Potyn trza ukulać karminadle, ôbtoczyć we tartyj bōłce i mogecie sie brać za smażynie. Jak już bydōm fajnie przibrōnŏcōne11, to je wyciōngcie na papiyrowy ryncznik, żeby ôn wciōg choć trocha oleju. Take karminadle mogecie i dać gojściōm na jakim fajerze12 (wtedy lepi je narychtować mańsze13), i na stole idzie je zaserwować jako przistawka, kero możno by i mianować forszpajzōm. Smacznego 🙂

1naprawdę

2całkiem

3powrzucać

4różne

5indyka

6musztardy

7połowę

8wrzućcie

9zmielone

10dodajcie

11przyrumienione

12uroczystości

13mniejsze

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*