Tyn recept je taki ajnfachowy1, że sam nawet niy ma co pisać 😉
Co potrza?
3 szklōnki mōnki
2,5 dkg drożdży
0,5 litra mlyka
2 jajca
4 łeżki cukru
5 potartych jabek
1 łeżeczka cynamōnu
ździebko2 soli
Do miski wsujcie3 mōnka, zrōbcie poszczodku4 dziura, pokruszcie tam drożdże, posypcie cukrym i zalyjcie ciepłym (ale niy za gorkim) mlykym. Jak już te drożdże zacznōm robić5 (jake 15 minut), to dejcie6 ku tymu jajca, ździebko soli i porzōndnie wymiksujcie. Na kōniec wciepcie7 potarte jabka i wymiyszejcie warzechōm. Terozki ôdstołwcie to we jake ciepłe miejsce, żeby trocha wyrosło i biercie sie za smażynie. Na patelnia wlyjcie trocha ôleju, łozgrzyjcie go porzōndnie i warzechōm ukłołdejcie tam niy za sroge8 placki, Jak sie fajnie przibrōnołcōm9 ze kołżdyj strōny, to mogecie sie brać za jedzynie. Idzie je trocha posuć10 pudecukrym abo polołć śmietōnkōm, abo jakim jogurtym. Kebyjście11 mieli jaki dobry dżym, to tyż im niy zaszkodzi. Smacznego 🙂
1prosty
2szczyptę
3wsypcie
4pośrodku
5pracować, zwiększą swą objętość
6dajcie
7wrzućcie
8duże
9przypieką
10posypać
11gdybyście
Ale smaka mi narobiłeś.