Nudle prziszły dō1 nołs2 ze Włoch, ale terozki3 tak sie sam zadōmowiōły, że ciynżko sie wyforsztelować4, że ich sam5 niy ma. A że mie sie miyrznie6 warzynie7 tego samego, to cołki8 czas wynołkwiōm9 jake nowojści. Niyrołzki10 wyłajżōm11 tak dobre, że jednak musza zajś12 dō nich kedy prziś nazod13. Ta zōłza tak fajnie wōnio14 grzibōma i wyndzōnkōm15, że aże cieknie mi ślinka, jak to pisza.
Co potrza?
600-800 g mielōnego miysa (joł żech mioł wieprzowe ze cielyńcinōm)
100-150 g wyndzōnki
330 ml śmietōnki ( joł żech doł 30 %)
250 ml soku ze tōmatōw16 (joł mioł nawet taki swojski ôd Teściowyj, ale moge tyż być kupny, yno dejcie pozōr17, żeby bōł18 ze świyżych tōmatōw, a niy kōncyntratu)
połra suszōnych borowikōw
sōl i pieprz
2 łeżki majeranku
trocha natki pietruszki
mōnka do zagynszczynia zōłzy
Grziby umyjcie i wołrzcie19 10 minut we jakim małym gorczku20– wody styknie tyla, żeby yno je przikrōło. Na patelnia wciepcie21 pokrōnoł22 wyndzōnka, a jak sie trocha wytopi, to dociepcie23 tam miyso. Jak już miyso baje24 leko25 przibrōnołcōne26, to wlyjcie27 tam sok ze tōmatōw, woda, we ftoryj28 warzōły sie grziby, wciepcie pokrōne grziby i prziprawy. Tera niech sie to tak ze 10 minut powarzi. Niyskorzi29 dejcie tam śmiytōnka- pamiyntejcie, żeby jōm pryndzyj30 zahartować, nojlepi, jak wlejecie dō ni trocha zōłzy i zamiyszołcie. Keby Wōm sie nasza zōłza zdoła31 za rzołdkoł32, to mogecie jōm zagyńścić mōnkōm- łeżka abo dwie ôzpuśćcie33 we pó szlōnki zimnyj wody i wlyjcie do zōłzy. Terozki już yno ôstało nōm dosmakowanie34, ôblōnie uwarzōnych nudli i posypanie po wiyrchu35 natkōm pietruszki. Smacznego 🙂
1ō- w wymowie między o i u
2nas
3teraz
4wyobrazić
5tutaj
6nudzi
7gotowanie
8cały
9wymyślam
10czasami
11wychodzą
12znów
13wrócić
14pachnie
15wędzonym boczkiem
16pomidorów
17uważajcie
18był
19gotujcie
20garnuszku
21wrzućcie
22pokrojoną
23dorzućcie
24będzie
25lekko
26przypieczone
27wlejcie
28której
29później
30wcześniej
31wydała
32rzadka
33rozpuśćcie
34doprawienie do smaku
35górze
Dodaj komentarz