Przijechała1 dō2 mie na bezuch3 moja Muter4 i niy dojś5, że musiała czekać na ôbiołd6 do wieczora, to jeszcze na talyrzu dostała wynołkwiane7 ajerkuchy. Przi jedzyniu porobiōła8 trocha minōw, ale pedziała9 na kōńcu, że dobre- po takyj recynzji mogecie10 zaryzykować.
Styknie11 do rychtowania12 ajerkuchōw dać inkszyj13 mōnki i już mołcie14 nowy smak- joł15 żech kaj16 kupiōł mōnka ze cieciorki i wyszły z tego wyraźne we smaku ajerkuchy. Do filowania17 miyso ze dodatkami i we niycałe pó18 godziny jedzynie mołcie na stole.
Co potrza?
Ajerkuchy:
20 dkg mōnki ze cieciorki
2 jajca
trocha soli
trocha jakego ôleju abo masła klarowanego
mlyko i woda- musicie dać tyla, żeby Wōm niy wyszło ani za gynste, ani za rzołdke ciasto
Do filowania:
500 g mielōnego miysa
połra pieczarek
2 zōmbki czosku
łeżka masła klarowanego
paczka kiełkōw na patelnia
200 ml śmietōnki (moge być 18%)
sōl i pieprz
łeżka zielōw prowansalskich
We misce wymiksujcie jajca, dodejcie19 do tego tak ze szklōnka mlyka, mōnka, ździebko soli i zajś20 wymiyszejcie. Jak baje21 za gynste,22 to dejcie trocha wody. Na patelnia kapnijcie ôleju, wlyjcie kelnia23 ciasta, rozlyjcie jōm rōwno po całyj patelni i uważejcie, żeby sie Wōm te ciasto niy przipołlōło. Jak ajerkuch baje przibrōnołcōny24 ze dwōch strōn, to go przeciepcie na jaki talyrz25 i niech poczeko chwila na filowanie26.
Na patelnia dejcie trocha masła klarowanego, zmielōne miyso, przeciśniynty czosnek, sōl, pieprz i leko27 przipiyczcie. Potyn28 wciepcie tam pokrajane pieczarki, kiełki i ziela prowansalske. Jak już pieczarki zmiynknōm, to wlyjcie śmiytōnka i bierymy sie za filowanie.
Do środka ajerkucha dejcie trocha farszu, ze dwa plastry syra, klapnijcie, podpiyczcie jeszcze leko ze obu strōn na patalni i biercie sie za jedzynie. Smacznego 🙂
1przyjechała
2ō- samogłoska w wymowie między o i u
3odwiedziny
4mama
5dość
6obiad; ô= ło
7udziwnione
8porobiła
9powiedziała
10możecie
11wystarczy
12przygotowywania
13innej
14macie
15ja
16gdzieś
17nadziewania
18pół
19dodajcie
20znów
21będzie
22gęste
23chochlę
24przypieczone
25talerz
26farsz
27lekko
28później
Dodaj komentarz