Karczek i inksi (Karczek z dodatkami)

Bōł żech wczora u kōmratki1, kero warzōła we tadżinie (to taki marokański gornek ze gliny). I tak mie to zainspirowało, że żech dzisiaj powciepowoł do gorka wszyjske składniki (tam tyż sie tak robi), postawiōł żech to na połra godzin na piecu i mitag2 bōł gotowy 😉

Co potrza?

1,5 kg karczku

500 g pieczarkōw

2 czerwōne papryki

1 srogi3 batat

4-6 kartołfli

łeżka mostrichu4

łeżka oregano

łeżka czubrycy zielōnyj

połra listkōw limōnki kaffir (abo połra łeżek soku ze citrōłny5)

sōl i pieprz

2 zōmbki czosku

połra łeżek oliwy (jo żech mioł tako prziprawiōno rozmarynym, jałowcym, tymiankym i majerankym- a Wy mogecie dociepnōńć ździebko tych prziprawōw do normalnyj oliwy)

łeżka masła klarowanego

Dziyń pryndzyj posmarowołech miyso oliwōm ze prziprawami, wyciśniyntym czoskym, mostrichym i ôstawiōłech na całoł noc.

Na drugi dziyń przipiyk6 żech tyn karczek ze wszyjskich strōn na łozgrzōnyj7 fest8 patelni i wciep9 żech do gorka. Na gōra prziszły we wymiyszanych warstwach pieczarki, pokrōny batat i kartołfle, papryka. Na gōra posułech prziprawy i tak żech to postawiōł na 2-3 godzinki na małym ôgniu na piec (gornek przikryty pokrywkōm).

Potyn mogecie jeszcze yno zagyńścić ta zōłza (kans wody wypłynie ze tych warzyw i miysa) mōnkōm i brać sie za jedzynie. U mie wszyjske smaki fajnie poprzechodziōły jedyn do drugego, miyso bōło fajnie soczyste… Smacznego 🙂

1koleżanki

2obiad

3duży

4musztardy

5cytryny

6przypiekłem

7rozgrzanej

8mocno

9wrzuciłem

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*