Bōł żech wczora u kōmratki1, kero warzōła we tadżinie (to taki marokański gornek ze gliny). I tak mie to zainspirowało, że żech dzisiaj powciepowoł do gorka wszyjske składniki (tam tyż sie tak robi), postawiōł żech to na połra godzin na piecu i mitag2 bōł gotowy 😉
Co potrza?
1,5 kg karczku
500 g pieczarkōw
2 czerwōne papryki
1 srogi3 batat
4-6 kartołfli
łeżka mostrichu4
łeżka oregano
łeżka czubrycy zielōnyj
połra listkōw limōnki kaffir (abo połra łeżek soku ze citrōłny5)
sōl i pieprz
2 zōmbki czosku
połra łeżek oliwy (jo żech mioł tako prziprawiōno rozmarynym, jałowcym, tymiankym i majerankym- a Wy mogecie dociepnōńć ździebko tych prziprawōw do normalnyj oliwy)
łeżka masła klarowanego
Dziyń pryndzyj posmarowołech miyso oliwōm ze prziprawami, wyciśniyntym czoskym, mostrichym i ôstawiōłech na całoł noc.
Na drugi dziyń przipiyk6 żech tyn karczek ze wszyjskich strōn na łozgrzōnyj7 fest8 patelni i wciep9 żech do gorka. Na gōra prziszły we wymiyszanych warstwach pieczarki, pokrōny batat i kartołfle, papryka. Na gōra posułech prziprawy i tak żech to postawiōł na 2-3 godzinki na małym ôgniu na piec (gornek przikryty pokrywkōm).
Potyn mogecie jeszcze yno zagyńścić ta zōłza (kans wody wypłynie ze tych warzyw i miysa) mōnkōm i brać sie za jedzynie. U mie wszyjske smaki fajnie poprzechodziōły jedyn do drugego, miyso bōło fajnie soczyste… Smacznego 🙂
1koleżanki
2obiad
3duży
4musztardy
5cytryny
6przypiekłem
7rozgrzanej
8mocno
9wrzuciłem
Dodaj komentarz