Kokosowy hańdyk (Indyk w sosie kokosowym)

Kupiōłech na angebōłcie1 mlyko kokosowe i trza bōło zarŏzki cojsik wynŏkwić2. To je tak ajnfachowe3 do narychtowania4, że nawet bajtle5 poradziōłyby to uwarzić6 😉

Co potrza?

500 g mielōnego miysa ôd hańdyka

biksa7 mlyka kokosowego

prziprawa curry

zielōny groszek- nojlepszy by bōł taki świyży abo mrożōny (wtedy styknie wiynkszŏ gŏrść), ale idzie tyż ôtworzić biksa i jōm sam wciepnōńć

sznitlŏch8

sok ze poły citrōłny9

sōl i pieprz

masło klarowane

Pomelane10 miyso pomiyszejcie ze curry (tak aby ze poła łeżeczki), solōm i pieprzym. Na tygel11 wciepcie łeżka masła klarowanego i niyskorzyj dejcie tam ukulane12 byle jak małe kulki ze miysa. Jak sie trocha podpiekōm, to wlyjcie ku tymu mlyko, dejcie sok, groszek, curry, sōl, pieprz i niech sie to trocha powarzi. Na sōm kōniec dosmakujcie sie to jeszcze prziprawōma i mogecie już pomału futrować godnych13. Na talyrzu posujcie to jeszcze pokrajanym sznitlŏchym.

Jŏ żech to jŏd ze czerwōnym ryżym i rucolōm, ale do tego idzie sie zjejś nawet klōzki abo yno żymła14. Smacznego 🙂

1promocji

2wymyślić

3proste

4przygotowania

5dzieci

6ugotować

7puszka

8szczypiorek

9cytryny

10zmielone

11patelnię

12uformowane

13głodnych

14bułka

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*