Smak ajnfachowego1 schabowego zno kołżdy, ale styknōm2 dwie łeżki jednego składnika i już na talyrzu lōnduje nōm inksze3 danie. Miyso marynowołech bez noc we bazyliowym pesto wymiyszanym ze mostrichym/zynfym/musztardōm i musza Wōm pedzieć, że sie opłaciōło 😉
1 kg schabu pokrōnego na 1 cyntymetrowe plasty
2 łeżki bazyliwego pesto*
2 łeżki mostrichu
tarto bōłka
2 jajca
sōl i pierz
olyj i trocha masła klarowanego do pieczynia
Miyso łoztrzaskejcie, posōlcie, popieprzcie i posmarujcie pesto zmiyszanōmym ze mostrichym. Nojlepi take posztaplowane4 miyso łostawić na noc. Potyn łozfyrlejcie5 we jednym talyrzu jajca ze solōm i pieprzym, a we drugi nasypcie tartyj bōłki. Wejście sie dwie widołki,6 chyćcie nimi miyso (niy bydziecie mieli zmazanych7 palcōw), potōnkejcie8 we jajcu, potyn we tartyj bōłce i wciepcie na łozgrzōno patelnie ze olejym i masłym klarowanym. Jak bydzie fajnie przibrōnołcōne9 ze kołżdyj strōny, to mogecie sie brać za jedzynie. Smacznego 🙂
*Pesto:
1 srogi10 pynczek bazylii
2 zōmbki czosku
3 łeżki prażōnego słōnecznika
30-40 g parmezanu
1/4 szklōnki oliwy
2/4 szklōnki oleju rzepakowego
sōl i pieprz
Wszyske składniki pesto wciepcie do blyndera- ze bazylii yno same listki, włōnczcie… i fertich11. Potyn przełōżcie je do jaki krauzy12 i tak moge se i tydziyń postołć we lodōwce- niyftorzi gołdajōm , że i jeszcze dużi, yno musicie pamiyntać, żeby na wiyrchu bōła zawsze warstwa oleju.
1zwykłego
2wystarczą
3inne
4ułożone jedno na drugim
5roztrzepajcie
6widelce
7brudnych
8zamoczcie
9przypieczone
10duży
11gotowe
12słoika
Dodaj komentarz