Sōm take dni, kej1 niy chce nōm sie stoć przi piecu, a chciałoby sie zjejś cojsik dobrego i bestōż2 Chop sam wciepuje te recepty, co by Wołs trocha odciōnżyć łod tego myślynia: co by tu uwarzić?
Te danie sie robi połra minut, ale tyn delikatny smak to bydzie dobry nawet dlo rozbestwiōnych3 degustatorōw.
Co potrza?
2 małe cukinie
20 dkg kurek
10- 15 dkg wyndzōnki4
trocha wōsztu- joł żech doł 2 frankfurterki
sōl, pieprz
trocha majeranku
łeżka masła klarowanego
Wyndzōnka i wōszt pokrejcie i na jaki patelni je przismołżcie5– mogecie do tego tyż wciepnōńć trocha masła klarowanego. Kurki wyczyśćcie- jōł tam je trocha umōł, choć sōm i take ludzie, co to grziby yno czyszczōm pyndzlym6 😉 Grziby i cukinia pokrejcie, wciepcie ze prziprawōma na patelnia i tak dugo je podpiykejcie, aże cukinia bydzie miynkoł (we łopolskim7: bandzie8 😉 ). No i fertich.9 Dlo 2 ludzi tako porcja styknie, a przi okazji mołcie tyż na tyla dietetycznie, że sie potyn mogecie zjejś kōnsek kołołcza10 😉 Smacznego 🙂
1kiedy
2dlatego
3rozpuszczonych
4boczku wędzonego
5przysmażcie
6pędzlem
7opolskim
8będzie
9gotowe
10kołacza
Dodaj komentarz