Jak czowiek przijedzie do dōm ze Włoch, to potyn co chwila ciōngnie go do nudli. Te sam to świdry giganty, ale zōłza1 mi wyszła takŏ, że żech niy mōg strzimać2, żeby sam tego niy wciepnōńć3.
300 g nudli (tak na 3 porcje)
250 mascarpone
1 małŏ cukinia
125-150 g wyndzōnki4 pokrōnyj we kostka
1 cebula
3 łeżki kaparōw
1 łeżeczka oregano
pŏra5 ziorek zielōnego pieprzu
trocha parmezanu do posucia6 po wiyrchu
Nudle uwarzić7. Wyndzōnka podpiyc na tyglu8, a potyn dociepnōńć9 dō ni pokrōnŏ cebula, prziprawy i cukinia. Jak już cukinia zmiynknie, to dejcie tam mascarpone i kapary. Chwila jeszcze niech sie powarzi i mogecie to miyszać ze nudlami i wciepować na talyrze. Po wiyrchu posujcie to parmezanym, ale mogecie i pokrōnōm pietruszkōm. Smacznego 🙂
1sos
2wytrzymać
3wrzucić
4boczku wędzonego
5kilka
6posypania
7ugotować
8patelni
9dorzucić
Dodaj komentarz