Trzołski ze miysa (Mięsne patyczki)

Niyrołz1 sie mogōm2 czowiekowi zmiyrznōńć3 karminadle4 i rolady i chciałoby sie ôbejrzeć5 na talyrzu cojsik inkszego6. Tak żech se myśloł, inspirowoł roztomajtymi7 kuchniami świata i tak żech prziszoł na moje trzołski8. Fajnie wyglōndajōm , richtich9 dobrze smakōjōm… nic, yno sie brać za robota.

Co potrza?

500 g mielōnego miysa wieprzowego

200 g wyndzōnki10

1 zōmbek11 czosku

2 łeżeczki tymianku

1 łeżeczka majeranku

sōl i pieprz

Ta wyndzōnka mogecie zmielić cuzamyn12 ze miysym, ale mogecie tyż jōm pokrajać we kostka i przipiyc na patelni i potyn dociepnōńć do mielōnego miysa. Bez to bydziecie mieli całkym inkszy smak.

We misce wymiyszejcie sie miyso, wyndzōnka, przeciśniynty czosnek i prziprawy. Niyskorzi uformujcie z tego misa take sztangi (wałki) i mogecie sie brać za pieczynie. Joł żech je robiōł na patelni grillowyj, ale i na taki ajnfachowyj13 tyż- mie sie zdo- bydōm14 dobre. Jak już ze kołżdyj strōny fajnie sie przipiekōm, to mogecie sie pomału15 rychtować16 do jedzynia. Smacznego 🙂

1czasem

2mogą ; ō- samogłoska w wymowie między o i u

3znudzić

4mielone

5ô= ło

6innego

7różnymi

8trzaski, małe drewienka

9naprawdę

10wędzonego boczku

11ząbek

12razem

13zwykłej

14będą

15powoli

16przygotowywać

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*