Niyrołz1 sie mogōm2 czowiekowi zmiyrznōńć3 karminadle4 i rolady i chciałoby sie ôbejrzeć5 na talyrzu cojsik inkszego6. Tak żech se myśloł, inspirowoł roztomajtymi7 kuchniami świata i tak żech prziszoł na moje trzołski8. Fajnie wyglōndajōm , richtich9 dobrze smakōjōm… nic, yno sie brać za robota.
Co potrza?
500 g mielōnego miysa wieprzowego
200 g wyndzōnki10
1 zōmbek11 czosku
2 łeżeczki tymianku
1 łeżeczka majeranku
sōl i pieprz
Ta wyndzōnka mogecie zmielić cuzamyn12 ze miysym, ale mogecie tyż jōm pokrajać we kostka i przipiyc na patelni i potyn dociepnōńć do mielōnego miysa. Bez to bydziecie mieli całkym inkszy smak.
We misce wymiyszejcie sie miyso, wyndzōnka, przeciśniynty czosnek i prziprawy. Niyskorzi uformujcie z tego misa take sztangi (wałki) i mogecie sie brać za pieczynie. Joł żech je robiōł na patelni grillowyj, ale i na taki ajnfachowyj13 tyż- mie sie zdo- bydōm14 dobre. Jak już ze kołżdyj strōny fajnie sie przipiekōm, to mogecie sie pomału15 rychtować16 do jedzynia. Smacznego 🙂
1czasem
2mogą ; ō- samogłoska w wymowie między o i u
3znudzić
4mielone
5ô= ło
6innego
7różnymi
8trzaski, małe drewienka
9naprawdę
10wędzonego boczku
11ząbek
12razem
13zwykłej
14będą
15powoli
16przygotowywać
Dodaj komentarz