Jak sie już Wōm1 zmiyrzły2 kurczaki posute3 samōm4 solōm, pieprzym i paprykōm, to joł5 bych Wołs chcioł zachyńcić do tego richtig6 ajnfachowego7 dania. Nic sie niy trza natrołpić8, a smak mołcie blank9 inakszy10, a do tego zawsze sie jeszcze mogecie poasić11, że warzicie12 dania ze kuchniōw ze cołkego13 świata. Sam żech napisoł, że to sōm udziki, ale jak chcecie, to mogecie14 tak narychtować i całoł15 kura abo i yno filety ze podudziōw.
Co potrza?
1 kg udzikōw abo podudziōw
1 łeżka pomelanego16 kminku
płaskoł łeżeczka cynamōnu
płaskoł łeżeczka kardamōnu (yno same ziorka17 ze środka)
płaskoł łeżeczka papryki (ôstryj18 abo słodkyj)
sōl i pieprz
2-3 łeżki oliwy
pynczek19 świyżyj miynty do posucia20 po wiyrchu
Nojlepi narychtujcie21 te nasze udziki dziyń naprzōd22. Mogecie je upiyc we naczyniu żaroodpornym abo rynkołwie23 do pieczynia. Umyte miyso24 posmarujcie oliwōm, posujcie pomiyszanymi prziprawami i fajrant.25
Na drugi dziyń rozgrzyjcie bratruła26 na 180 stopni i wrojście27 tam nasze udziki we zawartym28 rynkołwie abo przikrytym naczyniu żaroodpornym na pó godziny. Potyn rozeżnijcie29 tyn rynkołw abo ôtwōrzcie naczynie żaroodporne i niech sie to terozki posiedzi we bratrurze ze pó godzinki, co by sie nōm fajnie przibrōnołciōła30 skōra ôd tych udzikōw. Takego kurczaka mogecie sie zjejś z jakim szałołtym31, bōłkōm32 abo i kartołflōma33. Jak już skōrka bydzie fajnie przibrōnołcōnoł, to go wyciōngcie ze bratruły, posujcie pokrajanōm miyntōm i smacznego 🙂
1wam; ō- samogłoska w wymowie między o i u
2znudziły
3posypane
4Samą
5ja
6naprawdę
7prostego
8namęczyć
9całkiem
10inny
11pochwalić
12gotujecie
13całego
14możecie
15całą
16zmielonego
17ziarenka
18ô= ło
19pęczek
20posypania
21przygotujcie
22wcześniej
23rękaw
24mięso
25po pracy
26piekarnik
27włóżcie
28zamkniętym
29rozetnijcie
30przypiekła
31sałatką
32bułką
33ziemniakami
Dziękuję za przepis. Pozdrawiam. Eleonora
🙂 i Smacznego 🙂