Na handlu kupiōłech richtich1 fajne wołowe miyso i już mie korciōło, żeby co powynŏkwiać2. Mascarpōne bōło we lodōwce, roztomajte3 ziela na balkōnie i resztka suszōnych grzibōw we krauzie4… i tak żech prziszoł do tego receptu5 🙂
Co potrza?
800-1000 g pomelanego6 miysa wołowego
250 g mascarpōne
100 g pokrōnyj7 we kostka wyndzōnki8
2 zōmbki czosku
sōl i pieprz
łeżeczka majerōnku (choć jŏ żech doł gałōnzka świyżego)
kōnsek9 rozmaryjōnu10 (10 cm abo łeżeczka suszōnego)
gałōnzka bazylii (abo poła łeżeczki suszōnyj)
2 gałōnzki miynty (jak niy mŏcie taki we zygrōdce, to nojwyżyj mogecie sie tyn składnik odpuścić)
trocha lubczyku (zielōnego, suszōnego abo taki przyprawy, co to jōm nasze Ôłmy dŏwały, ale yno kedy mŏcie takŏ bez glutaminianu sodu 😉 )
pŏra kōnskōw suszōnych prawdziwkōw (mogecie je prydzyj trocha pokrajać)
łeżka masła klarowanego
łeżka oliwy
Do miysa dejcie oliwa, wyciście czosnek, wciepcie soli, pieprzu, wymiyszejcie i ukulejcie klopsiki. Na tygel11 dejcie trocha masła klarowanego i podpiyczcie na nim miyso. Potyn przeciepcie12 je do jakego gorka abo brytfanki, a na tygel dejcie wyndzōnka. Kej sie przibrōnołci13, to dociepcie jōm do miysa, dolyjcie tam trocha wody (mogecie niōm pryndzyj przepōkać14 tyż tyn tygel, kej sie podsmażało miyso, żeby nōm niy uciykły te wszyjske smaki), wciepcie prziprawy i niech sie to aby ze pō godziny podusi. Niyskorzyj15 mogecie wyciepnōńć gałōnzki ziela (ône już arōmat oddały), wyciōngnōńć na jaki talyrz klopsiki i do zōłzy dać mascarpōne (po leku16, żeby nōm sie to niy zwŏżōło17). Kebō Wōm ta zōłza bōła za rzŏdkŏ18, to mogecie jōm trocha zagyńścić mōnkōm (łozmiyszejcie sie trocha kartŏflanyj abo pszynnyj mōnki we zimnyj wodzie i dolyjcie do zōłzy). Terŏzki jeszcze nōm ôstało dosmakowanie tych naszych eksperymyntōw i idzie sie brać za jedzynie. Przed wciepniyńciym na talyrz jeszcze mogecie na chwila dać miyso do gorka, żeby sie trocha ogrzoło i pokōmpało19 we tyj fajnyj zōłzie 😉 Smacznego 🙂
1naprawdę
2powydziwiać
3różne
4słoiku
5przepisu
6mielonego
7pokrojonej
8boczku wędzonego
9kawałek
10rozmarynu
11patelnię
12przełóżcie
13przypiecze
14przepłukać
15później
16powoli
17zwarzyło
18rzadka
19wykąpało
Dodaj komentarz