Niyftore1 bezuchy2 to sie naprōm3, żebych im zrobiōł ajerkōniak, a że joł4 niy lubia robić cołki5 czas tego samego, to co chwila mi sie trefiōm6 jake eksperymynty. Szokolada ze rumowym arōmatym i rodzynkami je idealno do maszkycynio7 i żech sie pomyśloł, żeby z tych składnikōw narychtować wariacja na tymat ajerkōniaku. Wyjszło idealne.
Co potrza?
gorść rodzynek
2 szokolady (deserowe abo mlyczne, abo jedna takoł, a drugo inkszoł)
1 szklōnka biołego rumu
1 szklōnka gorzołki8
6 żōłtek
100 g masła
1/4 szklōnku cukru
Joł to robia we blynderze, bo wtedy je nojmani9 roboty, ale kebyjście takego niy mieli, to mogecie w jaki misce sie to zrobić mikserym- yno uważejcie, żebyjście przi tym niy zamarasiyli10 całyj kuchni. Wtedy, przi miyszaniu z gorzołkōm, nojlepi przikryć miska, we wtoryj miksujecie, jakōm uciyraczkōm11. Prrr… zacznymy ôd12 poczōntku:
Nojlepi dziyń naprzōd13 zalyjcie rodzynki rumym i gorzołkōm, żeby fajnie sie nōm to przegryzło. Na drugi dziyń wciepcie do blyndera żōłtka ze cukrym, masło i go na chwila włōnczcie. Potyn przidzie tam ôzpuszczōnoł14 we kōmpieli wodnyj szokolada (we jaki misce nad gorkym ze wrzōntkym) i rodzynki wymiszane ze rumym i gorzołkōm. Nojprzōd nalyjcie yno trocha tego sznapsa15 i włōnczcie blynder, żeby sie nōm to wymiyszało, a potyn przidzie reszta rumu i gorzołki. I to cało filozofijoł16. Wlyjcie to do jaki srogi17 krauzy18 i dejcie19 do lodōwki, a niyskorzi20 już yno rozpusta… Smacznego 🙂
1niektóre
2goście
3zażyczyć sobie; ō- samogłoska w wymowie między o i u
4ja
5cały
6zdarzają
7łasuchowania
8wódki
9najmniej
10zabrudzili
11ścierka
12ô=ło
13wcześniej
14rozpuszczona
15alkoholu
16filozofia
17dużej
18słoika
19włóżcie
20później
Dodaj komentarz