Harynki, choć niyftorzi1 na nie gołdajōm2 śledzie, sōm3 zdrowe i werciōło4 by sie je jejś5 niy yno6 skuli7 postu. Jo żech prziszoł na tyn recept8 bez cufal9 i musza pedzieć10, że jabka idealnie pasujōm11 do śledzi, a jak do tego dodōmy12 ździebko13 koperku i jogurtu, to sie już nōm robi przegryzka14 choby15 do jakego grołfa16.
Co potrza?
40-50 dkg harynek
3 jabka
trocha soku ze citrōłny17
1 cebula
2 łeżeczki cukru
1 łeżka ôctu18
łeżka pokrōnego19 koperku
3-4 łyżki jogurtu greckego
trocha pieprzu
Harynki żech kupiōł we ôleju- joł wie, żech je niyrołz20 zgniōły21, ale jakby sie Wōm chciało, to mogecie i bez całoł noc moczyć solōne śledzie we wodzie abo mlyku. A jak już je bydziecie22 mieć wymoczōne, to mogecie sie brać dali za robota. Cebula pokrejcie we kostka , wciepcie23 do jaki miski, posujcie24 cukrym i kapnijcie na nia ôctu- za chwila puści sok i baje25 miała całkym inakszy26 smak. Jabka tyż pokrejcie we kostka, przeciepcie do miski i polyjcie sokym ze citrōłny, co by niy ôczorniały27. Pokrajane na mańsze28 kōnski29 harynki niech sie przefurgnōm30 do jabek, dołōżcie do tego ta cebula, kero fajnie puściōła sok, pieprz, jogurt, wymiyszejcie i fertich31. Take śledzie mogecie sie zjejś na ôbiołd32 ze kartołflōma33 abo i podać na przegryzka na jakim fajerze34. Smacznego 🙂
1niektórzy
2mówią
3są; ō- samogłoska w wymowie między o i u
4opłacało
5jeść
6tylko
7z powodu
8przepis
9przypadek
10powiedzieć
11pasują
12dodamy
13trochę
14przekąska
15jakby
16hrabiego
17cytryny
18ô= ło
19pokrojonego
20czasem
21leniwy
22będziecie
23wrzućcie
24posypcie
25będzie
26inny
27ściemniały
28mniejsze
29kawałki
30przefruną
31gotowe
32obiad
33ziemniakami
34imprezie
Dodaj komentarz