Przi fajerze1 to chciałoby sie gojści2 czym zaskoczyć, ale żeby tyż przi tym niy mieć za kans roboty. Te łōdki3 to żech sie sōm wymyślōł4 i niy ma ich co szukać we ksiōnżkach ze kuchniōm francuskōm. Fajnie wyglōndajōm5, idzie sie poasić6 nazwōm, a do tego jeszcze sōm richtich7 dobre. Farsz dołwo sie na ciasto francuske i jak byjście chcieli sie je zrobić samymu, to już bajecie8 musieli sie trocha wiyncyj natrołpić9– joł je zgniōły10 i żech sie je kupiōł.
Co potrza?
30-40 dkg mielōnego hańdyka11
20 dkg wyndzōnki12
25 dkg pieczarkōw
łeżka ziołōw prowansalskich
1 cebula
2 zōmbki czosku
pieprz i trocha soli
paczka kiełkōw na patelnia
15 dkg żōłtego syra
2 opakowania ciasta francuskego
Boczek pokrajejcie13 i przipiyccie, potyn dociepcie14 do tego pokrajanoł cebula, pieczarki, miyso, przeciśniynty bez praska czosnek i niech to wszyjsko trocha odparuje. Na kōniec dociepcie kiełki i prziprawy- uważejcie ze solōm, bo wyndzōnka je słōnoł.
Ciasto francuske pokrejcie na mańsze kōnski15– rołz16 bez środek i 6-8 cm paski na szyrokojść.
Na kołżdo czyńść17 wciepcie18 trocha nadziynia, na wiyrch19 kōnsek syra i ze dwōch bokōw zbiercie i sklyjcie kōńcōwki, żeby sie nōm zrobiōła łōdka.
Bratruła20 rozgrzyjcie na 200 stopni i wrojście21 tam te łōdki na 20-25 minut. Jak już sie fajnie przibrōnołcōm22, to… smacznego 🙂
1uroczystości
2gości
3ō- samogłoska w wymowie między o i u
4wymyśliłem
5wyglądają
6pochwalić
7naprawdę
8będziecie
9pomęczyć
10leniwy
11indyka
12boczku wędzonego
13pokrójcie
14dorzućcie
15mniejsze kawałki
16raz
17część
18wrzućcie
19górę
20piekarnik
21włóżcie
22przypieką
Pysznie wyglądają
?
Super przepis, konkretne danie! 🙂