Jak żech łajziōł1 po sklepie, to jakosik mi tyn wyndzōny pstrōng wskoczōł do koszyka, a potyn mie mynczōł,2 jak leżoł we lodōwce, bo żech cały czołs3 niy wiedzioł co z niego narychtować4– ale niy bōjcie sie, niy zepsuł sie. Choć jak do czowieka mo5 prziś6 bezuch7, to zarozki do łeba mi sie cisnōm pomysły i tak żech prziszoł na ta pasta. Przegryzka z ni8 wyszła bardzo dobro, a to, że jedyn z naszych gości polecioł zarozki potyn do Chin, to przeca niy musi wcale znaczyć, że uciekoł przed mojim warzyniym… 😉
Co potrza?
125 g wyndzōnego pstrōnga (jak kupicie trocha wiynkszy kōnsek9, to tyż mogecie10 dać)
3 uwarzōne jajca
1 avokado (bez skōry i pestki)
2 małe kiszōne łogōrki11
pó12 małyj cebuli
2 łeżki majonezu
sōl i pieprz
Wszyske te składniki- yno pamiyntejcie, żeby łobrać te jajca, no chyba, że chcecie całoł pasta wyciepnōńć kurōm 😉 – mogecie wciepnōńć13 do blyndera abo do jaki maszyny, co to fajnie posieko i jōm włōnczyć. I sam już się nōm całoł filozofia tyj pasty kōńczy. Potyn doprołwcie to yno do smaku i z jakim dobrym chlebym na stōł… smacznego 🙂
1chodziłem; ō- samogłoska w wymowie między „u” a „o”
2męczył
3czas
4przygotować
5ma
6przyjść
7goście
8niej
9kawałek
10możecie
11ogórki
12połowa
13wrzucić
Dodaj komentarz