Pōnojś1 za starego piyrwy2 sie robiōło karminadle ze krōlika i wcale sie niy dziwia, bo wtedy przi kołżdyj3 ślōnskyj chałpie bōł krōliczorz4. Dzisiej to pryndzyj idzie znojś5 bajtla, kery chowie krōlika miniaturka, niż takego krōlika, kery miyszko w krōliczorzu. I tak żech sie pomyśłoł, że trza by trocha wrōcić do tego starego receptu6, choć sōm żech te miyso ôd krōlika połōnczōł ze wieprzowinōm, żeby trocha prziszporować7 😉
Co potrza?
500 g miysa ze krōlika
2 listki bobkowe
sōl i pieprz
2 zōmbki czosku
500 g wieprzowiny (moge być ta kula ze szinki)
sucho bōłka (abo i żymła)
łeżeczka majeranku
łeżeczka mostrichu8 (zynfu)
jajco
1 cebula
tarto bōłka
ôlyj do pieczynia
Tego krōlika to żech nojprzōd udusiōł we gorku- ale niy zawar9 żech go tam żywego, żeby sie udusiōł, yno do gorka żech wciep10 miyso, kere nojprzōd bōło przipieczōne na leko11 natłuszczōnyj patelni. Zalołech to wodōm, wciepłech tam listki bobkowe, trocha soli, pieprzu i jedyn zōmbek czosku. Tak ze godzina to sie powarzōło. Potyn trza bōło ôbrać te miyso ze kojści. Bez tyn czas idzie zamoczyć bōłka we wodzie- chyba, że mołcie12 jake ôtwarte piwo.
Wieprzowina, miyso ze krōlika i cebula żech pomelōł13, potyn dociep14 żech do niego wyciśniynty czosnek, jajco i prziprawy (sōl, pieprz, mostrich i majeranek), wymiyszoł i kuloł karminadle. Kołżdego ôbturłołech15 we tartyj bōłce i fajnie żech przibrōnołciōł16 na ôzgrzōnym17 ôleju. I fertich18. Smacznego 🙂
1podobno, ō- samogłoska w wymowie między o i u
2dawniej
3każdej
4domek dla królików 😉
5znaleźć
6przepisu
7przyoszczędzić
8musztardy
9zamknął
10wrzuciłem
11lekko
12macie
13zmielił
14dorzućcie
15posypcie, obtoczcie
16przypieczcie
17rozgrzanym
18gotowe
Dodaj komentarz