Pomału1 idzie lato, a ś nim2 i coroz to ciyńsze3 ôblecynia4. Bydzie ciepło- mōm5 nadzieja- i niy bydzie nōm już potrzebnoł ta warstwa fetu6, kero7 my prziszporowali8 bez zima. Ściepujymy9 kilogramy, a nojlepszym do tego pomocnikym sōm roztomajte10 szałołty. Dzisiej11– ze makrelōm. We recepcie12 napisza, co sie znojdzie13 na jednym talyrzu, a ôd Wołs14 zależy, wiela15 takich talyrzōw narychtujecie16.
Co potrza?
80 g wyndzōnyj17 makreli
gorść18 roszpōnki
gorść rukoli
1 tōmata19
pó gorści kiełkōw ze brokuła
trocha pokrajanyj20 fety- nojlepi takij ôryginalnyj, bo moł nojlepszy smak
Zōłza21 (stykniy22 na połra23 talyrzōw)
łeżka mostrichu24
łeżka miodu
8 łyżek oliwy
8 łyżek ôleju
2 łeżki ôctu
trocha pieprzu
łeżka zielōw prowansalskich
Składniki zōłzy wymiyszejcie, aże sie zrobiōm jednolitym płynym. Na talyrz wciepcie25 po 2 gorście szałołtu, na to przidōm26 kiełki i pokrajanoł tōmata, a na sōm wiyrch27 feta ze rybōm. Styknie już yno ôblołć28 to zōłzōm i bierymy29 sie za jedzynie. Smacznego 🙂
1powoli
2z nim
3bardziej cienkie
4ubrania; ô= ło
5mam; ō- samogłoska w wymowie między o i u
6tłuszczu
7którą
8przyoszczędziliśmy
9zrzucamy
10różne
11dzisiaj
12przepisie
13znajdzie
14Was
15ile
16przygotujecie
17wędzonej
18garść
19pomidor
20pokrojonej
21sos
22wystarczy
23kilka
24musztardy
25wrzućcie
26dodajemy
27na samą górę
28oblać
29bierzemy
Dodaj komentarz