Gibkoł zōłza do nudli (Ekspresowy sos do makaronu)

Dzisiej czowiek nigdy niy mo szasu[1] (tak gołdała śp. Pani Liska, co to szybko jejźdźōła[2] na swojim kōłku[3] i niyroz[4] niy miała kedy poklachać[5], bo „niy miała szasu”). I jak nōm sie trefi[6] taki dziyń, kedy[7] niy mōmy szasu na nic, to moge[8] nōm[9] sie przidać tako gibkoł[10] zōłza do nudli. Raz, dwa, trzi i mitag fertich.[11]

 

Co potrza?

 

Na taki ôbiołd[12] do dwóch ludzi:

 

kōnsek wyndzōnki[13]

200g śmiytōnka[14] (joł żech wziōn[15] 36%, ale jakby Wōm to miało być za tuste[16], to mogecie sie wziōńć i 12%)

puszka tuńczyka

prziprawy: oregano, kmin rzymski, majeranek (jakbyjcie czego niy mieli, to sie łeba niy urywejcie[17] 😉 )

sōl i pieprz (uważejcie ze solōm, bo wyndzōnka je słōnoł[18])

nudle[19] (jak je uwarzić,[20] tojuż chyba wiycie 😉 )

 

Pokrejcie[21] sie ta wyndzonka na małe kōnski i posmołżcie[22]. Wciepcie[23] tam tuńczyka, wlyjcie[24] śmiytōnka, dejcie prziprawy,[25] trocha powarzcie[26] i fertich.[27]

 

My sie to z mojōm Babōm[28] zjedli ze takimi czornymi[29] nudlami, co żech je znod[30] w jednym sklepie (ta farba[31] to pōnoś majōm[32] ze kałamarnicy- moja Ōłma,[33] to wierza,[34] by niy wiedziała, co to je). Te nudle bōły richtich[35] dobre. Jakbyjście mieli jake inksze,[36] abo chcieli sie to zjejś[37] ze klōskami abo i z bōłkōm,[38] to tyż bydzie[39] dobrze smakować.

Smacznego:)

[1] czas

[2] jeździła

[3] rowerze

[4] czasam

[5] poplotkować

[6] przytrafi

[7] kiedy

[8] może

[9] nam

[10] szybka

[11] obiad gotowy

[12] obiad

[13] kawałek wędzonego boczku

[14] śmietana

[15] wziąłem

[16] tłuste

[17] nie przejmujcie się

[18] słona

[19] makaron

[20] ugotować

[21] pokrójcie

[22] podsmażcie

[23] wrzućcie

[24] wlejcie

[25] dajcie przyprawy

[26] pogotujcie

[27] gotowe

[28] żoną

[29] czarnymi

[30] znalazł

[31] kolor

[32] podobno jest

[33] babcie

[34] prawdopodobnie

[35] naprawdę

[36] inne

[37] zjeść

[38] bułką

[39] będzie

Gipkoł zołza do nudli

4 thoughts on “Gibkoł zōłza do nudli (Ekspresowy sos do makaronu)

  1. Klaudiusz,juz dawno się tak serdecznie nie uśmiałam-na Twoje wspomnienia o p.Lisce,niesamowicie trafne i pogodne.Chyba będę Twoją najwierniejszą fanką,bo przepisy tez super!Pozdrawiam gorąco-Gosia

    1. Dziękuję:) Dobrze, że są osoby, które potrafią to przeczytać;) Zachęcam do zaproszenia tutaj swoich znajomych- najlepiej przez facebooka:) Pozdrawiam serdecznie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *