Pomidorowo na hica (Gazpacho ;) )




Jak już termōmetr sie zbliżo do 30 stopni, to idzie pedzieć,[1] że je hic, a co  dopiyro, jak ta czerwono abo niybiesko kryska[2] idzie sie jeszcze barzi[3] w gōra. O gorkim jołdle[4] idzie zapōmnieć, ale tako chōdno[5] zupa je jak skok do morza po smażyniu sie na plaży. Robi sie jōm[6] gipko[7], ale nojlepi sie łostawić[8] jeszcze trocha czasu, żeby sie porzōndnie[9] ochōdziōła.

 

Co potrza?

 

1 kg tomatōw[10] bez skōrki (0,5 kg malinowy, a 0,5 kg tych inkszych)

1 łogōrek[11] szklarniowy abo 2 ze łogródka[12]

1 papryka

6 łeżek[13] tarty bōłki[14]

1 cebula

1 zōmbek czosku[15]

6 łeżek soku ze citrōłny[16]

4 łeżki oliwy

2 łeżki łoctu[17] winnego

2-3 łeżki tequili

trocha chili- mogecie[18] sie wciepnōńć[19][20] suszōnyj, ale dejcie pozōr,[21] bo joł[22] wciep jedna małoł[23] i to bōło tak łostre,[24] że żech niy wiedzioł,[25] czy żech je Klaudiuszym, co je[26] smokym wawelskim, czy smokym wawelskim, co je Klaudiuszym 😉

trocha soli

mogecie sie wciepnōńć tyż połra[27] liści bazylii

 

Podpieczcie ta bōlka tarto trocha na patelni. Wciepcie wszyske składniki do blyndera,[28] zmiksujcie i fertich.[29] Dejcie sie to na trocha do lodōwki abo zamrażalki, a potyn mogecie sie do tego wkrajać trocha szinki,[30] syra,[31] abo dać uwarzōne jajco.[32] Smacznego 🙂

Pomidorowo na hica2-małe

[1] powiedzieć

[2] kreska

[3] bardziej

[4] gorących potrawach

[5] chłodna

[6]

[7] szybko

[8] zostawić

[9] porządnie

[10] pomidorów

[11] ogórek

[12] ogrodu

[13] łyżek

[14] tartej bułka

[15] ząbek czosnku

[16] cytryny

[17] octu

[18] możecie

[19] wrzucić

[20] pół

[21] uważajcie

[22] ja

[23] jedną małą

[24] było tak ostre

[25] nie wiedziałem

[26] jest

[27] kilka

[28] blendera

[29] gotowe

[30] szynki

[31] sera

[32] ugotowane jajko




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*