Pomidorowo na hica (Gazpacho ;) )

Jak już termōmetr sie zbliżo do 30 stopni, to idzie pedzieć,[1] że je hic, a co  dopiyro, jak ta czerwono abo niybiesko kryska[2] idzie sie jeszcze barzi[3] w gōra. O gorkim jołdle[4] idzie zapōmnieć, ale tako chōdno[5] zupa je jak skok do morza po smażyniu sie na plaży. Robi sie jōm[6] gipko[7], ale nojlepi sie łostawić[8] jeszcze trocha czasu, żeby sie porzōndnie[9] ochōdziōła.

 

Co potrza?

 

1 kg tomatōw[10] bez skōrki (0,5 kg malinowy, a 0,5 kg tych inkszych)

1 łogōrek[11] szklarniowy abo 2 ze łogródka[12]

1 papryka

6 łeżek[13] tarty bōłki[14]

1 cebula

1 zōmbek czosku[15]

6 łeżek soku ze citrōłny[16]

4 łeżki oliwy

2 łeżki łoctu[17] winnego

2-3 łeżki tequili

trocha chili- mogecie[18] sie wciepnōńć[19][20] suszōnyj, ale dejcie pozōr,[21] bo joł[22] wciep jedna małoł[23] i to bōło tak łostre,[24] że żech niy wiedzioł,[25] czy żech je Klaudiuszym, co je[26] smokym wawelskim, czy smokym wawelskim, co je Klaudiuszym 😉

trocha soli

mogecie sie wciepnōńć tyż połra[27] liści bazylii

 

Podpieczcie ta bōlka tarto trocha na patelni. Wciepcie wszyske składniki do blyndera,[28] zmiksujcie i fertich.[29] Dejcie sie to na trocha do lodōwki abo zamrażalki, a potyn mogecie sie do tego wkrajać trocha szinki,[30] syra,[31] abo dać uwarzōne jajco.[32] Smacznego 🙂

Pomidorowo na hica2-małe

[1] powiedzieć

[2] kreska

[3] bardziej

[4] gorących potrawach

[5] chłodna

[6]

[7] szybko

[8] zostawić

[9] porządnie

[10] pomidorów

[11] ogórek

[12] ogrodu

[13] łyżek

[14] tartej bułka

[15] ząbek czosnku

[16] cytryny

[17] octu

[18] możecie

[19] wrzucić

[20] pół

[21] uważajcie

[22] ja

[23] jedną małą

[24] było tak ostre

[25] nie wiedziałem

[26] jest

[27] kilka

[28] blendera

[29] gotowe

[30] szynki

[31] sera

[32] ugotowane jajko

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*