Karminadle jak dlo grołfa (Kotleciki hrabiowskie)

Łostatnio żech robiōł1 kans2 ajerkōniaku i inkszych kakaōwkōw, a jak byjście przesztudiyrowali3 te recepty,4 to zarozki byjście sie pomyśleli, co tyn borołk5 robi z tymi wszyskimi biołkami- przeca porzōndny Ślōnzok niy wyciepnie6 jedzynia, a świniōw ani inkszyj zwierzyny niy mōm. To żech sie pomyśloł, że trza tym wyfutrować dōmownikōw- bōłech wtedy u Teściowyj, a wiadomo, że na teściowych sie robi nojlepsze eksperymynty 😉 A jak Teściowo pedziała jeszcze, że bōło dobre, to musi być to na zicher7 udany eksperymynt 🙂

Co potrza?

12 biołek

500 g mielonego miysa- jo miołech8 ze hańdyka9

150- 200 g tartego żōłtego syra

1 cebula

1-2 zōmbki czosku

1 łeżeczka musztardy

2 łeżki zielōw prowansalskich

4 łeżki kartofylmyjlu10

4 łeżki tartyj bōłki

sōl -nojmani jedna płaskoł łeżeczka

pieprz abo jak to dołwni gołdali11: korzynie

łolyj12 do pieczynia

 

Ubijcie sie te biōłka ze solōm na piana i dejcie dō ni13 potyn kartofylmyjl. We drugi misce połōnczcie sie mielōne miyso, syr, prziprawy, tarto bōłka, pokrōno cebula, wyciśniynty czosnek i musztarda- mogecie to tyż zrobić mikserym, co sie mołcie trołpić14 miyszaniym. Tera dokłodejcie do tyj miyszanki ubito piana i na małych obrotach miksujcie, aże sie wszysko połōnczy. To niy bydōm take richtig15 karminadle, co to sie je łobtoczo16 we tartyj bōłce, bo łone sōm na to trocha za miynke i bez to na rozgrzōno patelnia dołwo sie je łeżkōm abo warzechōm, trocha jak placki. Jak sie fajnie przibrōnołcōm17 ze jednyj i drugi strōny, to mogecie siadać do stoła. Ku tymu18 mogecie sie zjejś i uwarzōne kartołfle,19 i jako kasza, ale i- jak to czynsto sie u Chopa zdarzo- jako dobro bōłka abo chlyb. A szałołt to sam przipasuje tyż kołżdy- no, może tyn ze rybōm niy, ale inksze już ja 😉

Smacznego 🙂

Karminadle choby do grołfa- małe

 

 

1ō– samogłoska w wymowie między o i u

2dużo

3przestudiowali

4przepisy

5biedak

6wyrzuci

7na pewno

8miałem

9indyka

10mąki ziemniaczanej

11dawniej mówili

12olej

13niej

14męczyć

15naprawdę

16obtacza

17przypieką

18do tego

19ziemniaki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *