Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą)

Pomału1 idzie lato, a ś nim2 i coroz to ciyńsze3 ôblecynia4. Bydzie ciepło- mōm5 nadzieja- i niy bydzie nōm już potrzebnoł ta warstwa fetu6, kero7 my prziszporowali8 bez zima. Ściepujymy9 kilogramy, a nojlepszym do tego pomocnikym sōm roztomajte10 szałołty. Dzisiej11– ze makrelōm. We recepcie12 napisza, co sie znojdzie13 na jednym talyrzu, a ôd Wołs14 zależy, wiela15 takich talyrzōw narychtujecie16.

 

Co potrza?

80 g wyndzōnyj17 makreli

gorść18 roszpōnki

gorść rukoli

1 tōmata19

pó gorści kiełkōw ze brokuła

trocha pokrajanyj20 fety- nojlepi takij ôryginalnyj, bo moł nojlepszy smak

 

Zōłza21 (stykniy22 na połra23 talyrzōw)

łeżka mostrichu24

łeżka miodu

8 łyżek oliwy

8 łyżek ôleju

2 łeżki ôctu

trocha pieprzu

łeżka zielōw prowansalskich

 

Składniki zōłzy wymiyszejcie, aże sie zrobiōm jednolitym płynym. Na talyrz wciepcie25 po 2 gorście szałołtu, na to przidōm26 kiełki i pokrajanoł tōmata, a na sōm wiyrch27 feta ze rybōm. Styknie już yno ôblołć28 to zōłzōm i bierymy29 sie za jedzynie. Smacznego 🙂

1powoli

2z nim

3bardziej cienkie

4ubrania; ô= ło

5mam; ō- samogłoska w wymowie między o i u

6tłuszczu

7którą

8przyoszczędziliśmy

9zrzucamy

10różne

11dzisiaj

12przepisie

13znajdzie

14Was

15ile

16przygotujecie

17wędzonej

18garść

19pomidor

20pokrojonej

21sos

22wystarczy

23kilka

24musztardy

25wrzućcie

26dodajemy

27na samą górę

28oblać

29bierzemy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *