Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą)

Pomału1 idzie lato, a ś nim2 i coroz to ciyńsze3 ôblecynia4. Bydzie ciepło- mōm5 nadzieja- i niy bydzie nōm już potrzebnoł ta warstwa fetu6, kero7 my prziszporowali8 bez zima. Ściepujymy9 kilogramy, a nojlepszym do tego pomocnikym sōm roztomajte10 szałołty. Dzisiej11– ze makrelōm. We recepcie12 napisza, co sie znojdzie13 na jednym talyrzu, a ôd Wołs14 zależy, wiela15 takich talyrzōw narychtujecie16.

 

Co potrza?

80 g wyndzōnyj17 makreli

gorść18 roszpōnki

gorść rukoli

1 tōmata19

pó gorści kiełkōw ze brokuła

trocha pokrajanyj20 fety- nojlepi takij ôryginalnyj, bo moł nojlepszy smak

 

Zōłza21 (stykniy22 na połra23 talyrzōw)

łeżka mostrichu24

łeżka miodu

8 łyżek oliwy

8 łyżek ôleju

2 łeżki ôctu

trocha pieprzu

łeżka zielōw prowansalskich

 

Składniki zōłzy wymiyszejcie, aże sie zrobiōm jednolitym płynym. Na talyrz wciepcie25 po 2 gorście szałołtu, na to przidōm26 kiełki i pokrajanoł tōmata, a na sōm wiyrch27 feta ze rybōm. Styknie już yno ôblołć28 to zōłzōm i bierymy29 sie za jedzynie. Smacznego 🙂

1powoli

2z nim

3bardziej cienkie

4ubrania; ô= ło

5mam; ō- samogłoska w wymowie między o i u

6tłuszczu

7którą

8przyoszczędziliśmy

9zrzucamy

10różne

11dzisiaj

12przepisie

13znajdzie

14Was

15ile

16przygotujecie

17wędzonej

18garść

19pomidor

20pokrojonej

21sos

22wystarczy

23kilka

24musztardy

25wrzućcie

26dodajemy

27na samą górę

28oblać

29bierzemy

Post Author: klaudiuszkaufmann

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *