Gruszka na szokoladowyj piance (Gruszka na czekoladowym musie)

Niyrołzki1 niy chce nōm2 sie piyc, a moł3 dō nołs przijś4 bezuch5. Wtedy moge sie Wōm przidać recept6, kery7 w połra8 minut Wōm wyczaruje elegancki deser. Tych, co niy lubiōm szokolady, niy ma za kans9, wiync we gusta gojści10 na zicher11 udo sie Wōm wpasować.

Co potrza?

połra gruszek

250 g maskarpōne

100 ml śmiytōnki (30 abo 36%)

1 szokolada (nojlepi gorzko)

(jak lubicie słodke, to mogecie do tego dać tyż pudecukru, ale mogecie sie tyn deser zrobić taki barzi półwytrawny)

Gruszka mogecie ôbrać ze skōry abo yno wybrać środek i pokrajać jōm na take ōsymki. Szokolada ôzpuście12 we jaki misce nad wrzōncōm wodōm. Śmiytōnka ubijcie. Ôzpuszczōno szokolada pomiyszejcie13 ze maskarpōne, dociepcie14 śmiytōnka (i trocha pudecukru)- połra ôbrotōw miksera i fertich15. I terozki ôd Wołs zależy, czy chcecie mieć na dole pianka, a na wiyrchu gruszki abo na opy16. Tego nawet niy trza dołwać do lodōwki, yno zarozki17 na stōł. Smacznego 🙂

1czasem

2nam; ō- samogłoska w wymowie między o i u

3ma

4przyjść

5odwiedziny

6przepis

7który

8kilka

9dużo

10gości

11na pewno

12rozpuśćcie

13pomieszajcie

14dorzućcie

15gotowe

16na odwrót

17zaraz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *