Szałołt… niy wiym jaki (Sałatka… ;) )




We szałołtach je nojlepsze to, że idzie bele co wczajś1 do miski, ôblołć2 zōłzōm3 i mōmy danie, jak u jakego grołfa4. Niystety je sam zeler naciowy, a jo znōm dwie take, co zajś5 bydōm marudzić. Nojwyżyj niech te „Ône” sie sam dajōm zamiast zelera jakego uwarzōnego kartołfla6 😉

Co potrza?

3-4 łodygi zelera naciowego

biksa7 zielōnego groszku

15-20 dkg wyndzonki8

1 papryka

1 cebula

2 jabka

2-3 kiszōne ôgōrki

gorść płatkōw ze mandli9

zōłza:

2 łeżki jogurtu greckego

1 łeżka majōnezu

pó wyciśniyntyj citrōłny10

trocha pieprzu

Wyndzōnka pokrejcie11 we kostka i przipiyczcie. Jak już sie baje brōnołcić12, to dociepcie tam na chwila pokrōno cebula i papryka.

Zeler, jabka i ôgōrki pokrejcie we kosteczka (ale niy przesadzejcie, bo przeca mōmy zymby13 😉 ), dociepcie do tego ôdcedzōny groszek i przipieczōno wyndzōnka ze kōmratkami14. Jeszcze yno gorść mandli i fertich15. Składniki zōłzy wymiyszejcie we jaki azjetce16 i ôblyjcie niōm szałołt. Wymiyszać i zjejś. Smacznego 🙂

1wrzucić

2oblać

3sosem

4grafa

5znów

6ziemniaka

7puszka

8wędzony boczek

9migdałów

10cytryny

11pokrójcie

12przypiekać

13zęby

14koleżankami

15gotowe

16salaterce




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*