Tak po prŏwdzie1, to je to tyż taki trocha deser dietetyczny, bo prawie w nim niy ma cukru. Niby de lux, ale idzie go zrobić po tōniu2, choć wyglōndŏ jak ze blank3 wynŏkwianyj4 restauracyje 😉
Co potrza?
gorzkŏ szokolada
mascarpōne
dżym- nojlepi taki bez cukru abo świyże owoce, choć łozmrożōne5 tyż niy bydōm złe
Jŏ6 żech bez lato zrobiōł take dżymy, do kerych żech niy dŏwoł cukru, yno ôdparowywoł woda i przeciepowołech do krauzy7. I nic sie niy psuło. Yno przi wiśniach dołech 1-2 łeżki cukru na krauza i bōły idealne.
Wejście sie jako azjetka8 abo mały talyrzik, dejcie na niego szokolada i postŏwcie go na gorku ze wrzōncōm wodōm. Jak sie ta szokolada łozpuści9, to zrōbcie łeżeczkōm z ni jake fajne wzory. Ku tymu dejcie łeżka abo dwie mascarpōne, a na wiyrch dżym, owoce abo łozmrożōne i podgrzōne wiśnie. Deser baje pówytrawny, ale ze kawōm spasuje sie idealnie. Smacznego 🙂
1naprawdę
2tanio
3całkiem
4 wykwintnej
5rozmrożone
6ja
7słoika
8salaterka
9rozpuści
Genialne ! Super maszkyt! Najtrudniej wymyślić proste rzeczy ?
?