Kans1 ludzi robi ze tych modych pyndōw syrop- zasypujōm to cukrym i ślywajōm2 sok (choć szło by tyż pedzieć3 zŏft), kery4 sie niyskorzyj5 zebiere6. A jŏ żech sie pomyśloł, że narychtuja7 nolywka… we smaku je ôna spacyficznŏ, ale mŏ richtich8 fajnŏ farba i jak sie ji szlukniecie9, to chobyjście sie dychli10 we lesie pod kōniec czyrwca 😉
Co potrza?
litrowoł krauza11 pyndōw ze sosny (choć niyftorzi by padali, że po ślōnsku sie ôna mianuje chojŏk)
pó litra szpyrytusu
pó szklōnki cukru
pó litra wody
Pyndy wciepcie12 do krauzy, zalyjcie szpyrytusym i mogecie ô nich zapōmnieć. Jak Wōm sie za jake dwa miesiōnce spōmni13, to ślyjcie14 tyn szpyrytus do krauzy/flaszki, a na pyndy wysujcie15 cuker. Tera zajś16 przidzie trocha poczekać. Tyn syrop, kery17 sie zbiere, dolyjcie do szpyrytusu, pyndy wciepcie do gorka, wlyjcie tam woda i pod przikryciym powŏrzcie18 ze 5-10 minut (choć nojlepi, keby to było warzynie bez warzynia… żeby to bōło fest19 gorke20, ale niy blukało21) i ôstŏwcie to, aż sie niy ochōdzi22. Niyskorzi23 wymiyszejcie tyn wywar ze szpyrytusym, kery bōł pryndzyj zlōny, dejcie do flaszkōw, poczekejcie aby pŏra tydni i mogecie sie brać za degustacyjŏ. Prost!24
1dużo
2zlewają
3powiedzieć
4który
5później
6zbierze
7przygotuję
8naprawdę
9weźmiecie łyka
10wzięli głęboki oddech; odpoczęli
11słoik
12wrzućcie
13przypomni
14zlejcie
15wysypcie
16znów
17który
18pogotujcie
19bardzo
20gorące
21bulgotało
22ostudzi
23później
24na zdrowie
Dodaj komentarz