Już żech sam niyrŏz1 pisoł, że lubia take dania, przi kerych niy trza za kans2 łajzić po kuchni- no chyba, że to je jakŏ torta 😉 Rŏz3 za jaki czas, to by sie czowiek zjŏd 4 pierogōw lyniwych, ale jak do tego trza5 wyciōngać biyrkownica (stolnica) i zamarajsić6 pół kuchni, to sie zarŏzki odechciywo… i bez to żech prziszoł do tych pierogōw, kere sōm dlo tych… jakby to pedzieć7… barzi8 zgniōłych9 😉
3 jajca
1 szklōnka mōnki
250 g syra biołego
ździebko10 soli
i potyn jake tam już dodatki chcecie:
cuker, cynamōn, masło, bōłka tartŏ, miōd… fto co lubi
Dajcie żōłtka do jednyj miski, a biołka ubijcie ze solōm we drugyj. Do żōłtek przidzie syr i mogecie to wszyjsko razym fajnie wysztamfować11. Niyskorzi12 dejcie ku tymu mōnka, ubite biołka i fajnie to wymiyszejcie.
We gorku uwarzcie wody (mogecie tyż dać dō ni trocha soli). Wejście dwie łeżki, jednōm nabiercie masy (take pó łeżki), a drugōm sie pomōżcie, żeby to wciepnōńć do gorka z warzōncōm sie wodōm. Te pierogi niech sie ze 3-4 minuty powarzōm i mogecie je wyciōngać na talyrz. Potyn już yno łozpuszczōne13 masło, cynamōn… co tam chcecie i… smacznego 🙂
1nieraz
2dużo
3raz
4zjadł
5potrzeba
6zabrudzić
7powiedzieć
8bardziej
9leniwi
10szczypta
11użyć tłuczka
12później
13rozpuszczone
ćhopie!!jesteś świetnym kucharzem!!!!!
Dziynkuja 🙂