Pierogi richtich lyniwe

Już żech sam niyrŏz1 pisoł, że lubia take dania, przi kerych niy trza za kans2 łajzić po kuchni- no chyba, że to je jakŏ torta 😉 Rŏz3 za jaki czas, to by sie czowiek zjŏd 4 pierogōw lyniwych, ale jak do tego trza5 wyciōngać biyrkownica (stolnica) i zamarajsić6 pół kuchni, to sie zarŏzki odechciywo… i bez to żech prziszoł do tych pierogōw, kere sōm dlo tych… jakby to pedzieć7… barzi8 zgniōłych9 😉

Co potrza?

3 jajca

1 szklōnka mōnki

250 g syra biołego

ździebko10 soli

i potyn jake tam już dodatki chcecie:

cuker, cynamōn, masło, bōłka tartŏ, miōd… fto co lubi

Dajcie żōłtka do jednyj miski, a biołka ubijcie ze solōm we drugyj. Do żōłtek przidzie syr i mogecie to wszyjsko razym fajnie wysztamfować11. Niyskorzi12 dejcie ku tymu mōnka, ubite biołka i fajnie to wymiyszejcie.

We gorku uwarzcie wody (mogecie tyż dać dō ni trocha soli). Wejście dwie łeżki, jednōm nabiercie masy (take pó łeżki), a drugōm sie pomōżcie, żeby to wciepnōńć do gorka z warzōncōm sie wodōm. Te pierogi niech sie ze 3-4 minuty powarzōm i mogecie je wyciōngać na talyrz. Potyn już yno łozpuszczōne13 masło, cynamōn… co tam chcecie i… smacznego 🙂

1nieraz

2dużo

3raz

4zjadł

5potrzeba

6zabrudzić

7powiedzieć

8bardziej

9leniwi

10szczypta

11użyć tłuczka

12później

13rozpuszczone

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*