Pierogi richtich lyniwe

Już żech sam niyrŏz1 pisoł, że lubia take dania, przi kerych niy trza za kans2 łajzić po kuchni- no chyba, że to je jakŏ torta 😉 Rŏz3 za jaki czas, to by sie czowiek zjŏd 4 pierogōw lyniwych, ale jak do tego trza5 wyciōngać biyrkownica (stolnica) i zamarajsić6 pół kuchni, to sie zarŏzki odechciywo… i bez to żech prziszoł do tych pierogōw, kere sōm dlo tych… jakby to pedzieć7… barzi8 zgniōłych9 😉

Co potrza?

3 jajca

1 szklōnka mōnki

250 g syra biołego

ździebko10 soli

i potyn jake tam już dodatki chcecie:

cuker, cynamōn, masło, bōłka tartŏ, miōd… fto co lubi

Dajcie żōłtka do jednyj miski, a biołka ubijcie ze solōm we drugyj. Do żōłtek przidzie syr i mogecie to wszyjsko razym fajnie wysztamfować11. Niyskorzi12 dejcie ku tymu mōnka, ubite biołka i fajnie to wymiyszejcie.

We gorku uwarzcie wody (mogecie tyż dać dō ni trocha soli). Wejście dwie łeżki, jednōm nabiercie masy (take pó łeżki), a drugōm sie pomōżcie, żeby to wciepnōńć do gorka z warzōncōm sie wodōm. Te pierogi niech sie ze 3-4 minuty powarzōm i mogecie je wyciōngać na talyrz. Potyn już yno łozpuszczōne13 masło, cynamōn… co tam chcecie i… smacznego 🙂

1nieraz

2dużo

3raz

4zjadł

5potrzeba

6zabrudzić

7powiedzieć

8bardziej

9leniwi

10szczypta

11użyć tłuczka

12później

13rozpuszczone

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*