Kedyjś szło już u Chopa poczytać słowa po łacinie, to terŏzki prziszoł czas i na angelski 😉
Jŏ1 żech je w tyj drużynie, kero2 lubi bioło i ciymno szokolada, choć wiym, że niyftorym3 by nawet bez gardło niy przeszło, że ta jasnŏ to tyż je szokolada 😉
To bōł eksperymynt, ale musza Wōm pedzieć4, że bardzo udany… a jak do tego byjście dali tak ślagzana5 i świyże maliny abo i jake inksze leko kwaskowate owoce, to bydzie idealnie.
200 g masła- ale pamiyntejcie, żeby je kupić na prōmocji 😉
200 g biołyj szokolady
4 jajca
100 g cukru
150 g mōnki
pyrszczka6 soli
Tych skłŏdnikōw je tak mało, że nawet Słōn Trōmbalski by je zapamiyntoł 😉
Masło i szokolada łozpuśćcie7 we kōmpieli wodnyj (miska na gorku ze wrzōncōm wodōm).
Jajca i cuker ubijcie- nojlepi jak mŏcie robota, bo dobrze, żeby to sie 5-8 minut ubijało, a co sie mŏcie8 trŏpić9 😉
Jak szokolada ze masłym ochōdnōm10, to dejcie je do ubitych jajec, a ku tymu przesiōnŏ mōnka i sōl.
Nim bydziecie to jakōm warzechōm miyszać, to sie łozgrzyjcie11 bratruła12 na 160 stopni.
Wymiyszane ciasto dejcie do tortownicy, a jōm do bratruły na 35-40 minut.
A niyskorzyj13 już yno…smacznego 🙂
1ja
2która
3niektórym
4powiedzieć
5bitą śmietanę
6szczyptę
7rozpuśćcie
8macie
9męczyć
10ostudzą się
11rozgrzejcie
12piekarnik
13później
Dodaj komentarz