Niy czekejcie, że tam bydzie1 szło znojś2 kupōn3 na telewizor abo złoty pieszczōnek4, choć jak sami cojsik takego tam skludzicie5, to sie bydzie Wasz byzuch6 radowoł. Jo sie zarozki7 na poczōntku prziznōm8, że jak żech rychtowoł9 te tarletki (małe tarty), to bōło10 ciepło, a do tego jeszcze mieli przijś gojście i żeby my sie niy uwarzyli11 we miyszkaniu, to żech sie kupiōł gotowe spodki do tarletkōw. Kebych12 mioł to robić sōm, to bych zrobiōł jedna srogoł13 tarta, bo za kans14 smolynia15 bych mioł z tymi małymi pyrtkami.
Co to za ibaraszōng? To bydōm trzi warstwy rozpusty: piyrszoł to szokolada ze mascarpōne, potym przidzie kōnfitura ze aprikołzōw16, a na wiyrch kokosowy pudding. Niy je to za słodke, wartko sie robi, a potyn sie idzie rozkoszować fajnymi maszkytami17. A jeszcze jak aprikołzy bydōm kwaskowate, to słodke bydzie fajnie przełōmane.
Co potrza?
Spodek:
200 g mōnki18 pszynnyj
125 g masła
3 żōłtka (biołka sie zamrojście- przidajōm19 sie kedy idziyj na beza abo makrōłny)
3 łeżki cukru
ździebko20 soli
Warstwy:
250 g mascarpōne
100 g szokolady deserowyj (gorzkyj)
20 dkg aprikołzōw
400 ml mlyka kokosowego
pudding waniliowy
Kebyście chcieli sie zrobić ta wersja dlo barzi robotnych, to rozgrzyjcie bratruła21 na 200 stopni. Wszyjske składniki spodka wciepcie22 do jaki miski i wyrōbcie. Niyskorzi niy bydymy tego dołwać do żołdnyj23 lodōwki na połra godzin, yno zaroz wyklejymy tym forma na tarta. Kebyjście chcieli, to mogecie tyż te ciasto sie rozwałkować miyndzy dwōma papiōrōma do pieczynioł, a potyn yno przeciepnōńć je do formy. Przed pieczyniym mogecie je tyż trocha podzióbać widołkōm24. Wrojście25 tyn spodek do pieca na 20-25 minut, żeby sie fajnie na złoto przibrōnołciōł26. Jak już baje upieczōny, to niech sie ochōdzi i mogecie dołwać do niego nasze warstwy.
Jak mołcie kupiōne gotowe tarletki, to poła27 roboty już za Wami i mogecie sie zarozki brać za rychtowanie piyrszyj warstwy.
Ôzpuśćcie28 szokolada we jaki misce nad gorkym ze wrzōntkym, a potyn wymiyszejcie ze syrkym mascarpōne i mogecie kłajś29 na tarta/ tarletki.
Aprikołzy wrojście na chwila do wrzōntku, ôbiercie30 im skōry, wyciepcie31 pestki i zblyndujcie. Potyn przelyjcie ta masa na patelnia i niech sie ôdparuje (jak aprikōłzy bydōm za kwajśne, to mogecie dociepnōńć do tego trocha cukru). Jak już ta kōnfitura bydzie fajnie gynstoł, to rozsmarujcie jōm na warstwie ze szokoladōm.
Terozki ôstoł32 już nōm33 yno34 pudding. Uwarzcie35 we gorku mlyko kokosowe. Do jaki szolki36 wlyjcie 150 ml zimnyj wody, ôzpuśćcie tam pudding i dejcie do warzōncego37 sie mlyka. Miyszejcie, aż to wszyjsko cuzamyn38 zawrze39. Przelyjcie tyn pudding na wiyrch tarty i za chwila mogecie Wasz byzuch wołać na kafyj40. Smacznego 🙂
1będzie
2znaleźć
3ō- samogłoska w wymowie między o i u
4pierścionek
5schowacie
6goście
7zaraz
8przyznam
9przygotowywał
10było
11ugotowali
12gdybym
13dużą
14dużo
15pracy
16moreli
17słodyczami
18mąki
19przydadzą
20trochę
21piekarnik
22wrzućcie
23żadnej
24widelcem
25włóżcie
26przyrumienił
27połowa
28rozpuśćcie
29kłaść
30obierzcie
31wyrzućcie
32został
33nam
34tylko
35zagotujcie
36szklanki, kubka
37gotującego się
38razem
39nie zagotuje się
40kawę
Dodaj komentarz