Niy, tyn ajerkōniak niy bōł wymyślōny bez hobbitōw ze „Władcy pieszczōnkōw” (abo ringōw- bo tak by sie to musiało mianować po ślōnsku), co miyszkali we Shire [czyt. szajer]. To je ajerkōniak ze biołōm szokoladōm, a że roztomajte sznapsy1 niy mogōm mieć za dugich2 nazwōw, to tak żech prziszoł na szajerkōniak. Naszło mie tak na to we Dziyń Kobiyt, a że trocha to trza bōło potestować, to dopiyro dzisiej moga Wōm zdradzić tyn recept3.
Co potrza?
6 żōłtek
0,5 szklōnki cukru
100 g masła
2 rozpuszczōne biołe szokolady
jedna halba 4(czystyj)
keliszek rumu
Joł mōm blynder i w takim łonym to kołżdy ajerkōniak, kakaōwka abo szajerkōniak sie zrobiōm raz-dwa. Wciepcie5 tam masło, żōłtka, cuker i włōnczcie blynder- pamiyntejcie, żeby na wiyrch6 dać pokrywka, chyba, że lubicie maras7 we kuchni 😉 Jak sie to trocha wymiyszo, to wlywołcie tam rozpuszczōno (we jaki misce nad gorkym ze wrzōntkym|) szokolada, trocha gorzołki8 i włōnczołcie. Potyn reszta halby, rum i niech sie to tam połra9 minut fajnie pomiyszoł.
Jak niy mołcie blyndera, to wciepcie masło i cuker do plastikowyj miski i włōnczcie sie mikser. Za chwila dociepcie10 tam żōłtka i miksujcie, aż cuker sie rozmiyszoł- tak sie strasznie z tym niy smōlcie11, bo jak przidzie gorzołka, to sie to jeszcze lepi łozpuści12. Tera wlywejcie pomału ta halba, rum i dali miksujcie. Sprōbujcie, czy cuker sie dobrze łozpuściōł, a jak wszysko sie dobrze połōnczōło, to idzie13 tyn szajerkōniak wlywać do flaszki abo jaki krauzy14.
Z szajerkōniakym je jak ze ajekōniakym- niyftorzi15 nojbarzi16 lubiōm, jak łon17 tak fajnie stwardnie we lodōwce i potyn idzie go wylizywać ze keliszka abo wybiyrać go łeżeczkōm i bez to lepi go trzimać we krauzie. Smacznego
1alkohole
2długich
3przepis
40,5 litra wódki
5wrzućcie
6górę
7brud
8wódka
9kilka
10dorzućcie
11przejmujcie
12rozpuści
13 można
14 słoika
15 niektórzy
16 najbardziej
17 on
Dodaj komentarz