
Na zicher1 je blank2 mało ludzi, kerzy3 niy wiōm4, co to je za maszkyt. Siedym składnikōw, a kołżdy5 i tak to robi trocha po swojymu. Choć rōżnice przi rychtowaniu6 bydōm małe, ale przi jedzyniu wartko7 wyczujymy tyn recept8, kery nōm nojbarzi9 pasuje 😉
Co potrza?
4 jajca (4 żōłtka i 2 białka)
70 g cukru
500 g mascarpōne
200 g podłużnych biszkoptōw
szklōnka mocnyj kawy- jo żech zrobiōł 2 podwōjne espresso
4 łeżki likeru mandlowego10– joł żech doł maltański liker Lewża, choć niyftorzi pedzōm11, że pasuje yno12 Amaretto
2 łeżki kakao
Tiramisu robi sie dojś13 wartko. Ubijcie biōłka- dejcie14 dō nich poła15 cukru, a potyn na parze ubijcie żōłtka ze resztōm cukru (na parze, keby16 fto niy wiedziōł, to bydzie we misce nad gorkym ze warzōncōm17 sie wodōm). Jak już te żōłtka bydōm fajnie ubite -tak ze połra minut im dejcie18 – to wmiyszejcie tam liker i mascarpōne. A na sōm19 kōniec po leku20 dodejcie tam biōłka. Terozki kawa przelyjcie do jakego talyrza, tōnknijcie21 w nim biszkopta i przełōżcie do formy (nojlepi taki prostokōntnyj żaroodpornyj). Jak już cały spodek bydzie wypełniōny biszkoptami, to wyłōżcie na nie poła masy ze mascarpōne i na to posujcie jeszcze łeżka kakao (nojlepi bez22 sitko). Tera zajś23 przidōm24 biszkopty tōnkane25 we kawie i na nie reszta masy. Po wiyrchu ôstało26 nōm już yno to posuć27 kakao, dać na połra28 godzin abo całoł noc do lodōwki i… Smacznego 🙂
1na pewno
2całkiem
3którzy
4wiedzą; ō – samogłoska w wymowie między o i u
5każdy
6przygotowywaniu
7szybko
8przepis
9najbardziej
10migdałowego
11powiedzą
12tylko
13dość
14dajcie
15połowę
16gdyby
17gotującą
18dajcie
19sam
20powoli
21zamoczcie
22przez
23znów
24przyjdą
25moczone
26zostało
27posypać
28kilka
Dodaj komentarz