Wok- szok

Jołdło1 ze woka znojdymy nojpryndzyj2 we kuchni ze dalekego wschodu, choć joł musza Wōm pedzieć3, że lubia ta patelnia, bo kans4 sie do ni zmieści i je nojlepszo na dania eksperymyntalne. To, co sam mołcie5, niech bydzie dlo Wołs6 fajnym poczōntkym dlo swoigo eksperymyntowania 🙂

 

Co potrza?

30 dkg kury (joł żech mioł polyndwiczki)

3 marchwie

1 cukinia

1 cebula

1 łeżka masła klarowanego

2 łeżki oliwy

1 łeżeczka bazylii

1 łeżeczka oregano

pó łeżeczki czosku niydźwiedziego (abo jedyn wyciśniynty zōmbek)

pó łeżeczki wyndzonyj papryki

2 łeżki octu balsamicznego

sōl i pieprz

uprażōny sezam do posucia po wiyrchu

Pokrejcie7 kura na mańsze kōnski i podpiyczcie na maśle klarowanym. Pod kōniec wlyjcie tam tyż ocet balsamiczny, miyso bydzie miało ôd niego blank inkszy smak i farba. Potyn dolyjcie tam oliwy, dejcie pokrōno cebula, marchwie i jak sie cebula zeszkli, to dociepcie tyż cukinia i prziprawy. Niech sie to trocha powarzi, a jak cukinia bydzie takoł al dente (jeszcze niy do kōńca uwarzōno), to już sie mogecie brać za jedzynie… jeszcze yno trocha sezamu i smacznego 🙂

1dania

2najczęściej

3powiedzieć

4dużo

5macie

6Was

7pokrójcie

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*