
Jołdło1 ze woka znojdymy nojpryndzyj2 we kuchni ze dalekego wschodu, choć joł musza Wōm pedzieć3, że lubia ta patelnia, bo kans4 sie do ni zmieści i je nojlepszo na dania eksperymyntalne. To, co sam mołcie5, niech bydzie dlo Wołs6 fajnym poczōntkym dlo swoigo eksperymyntowania 🙂
30 dkg kury (joł żech mioł polyndwiczki)
3 marchwie
1 cukinia
1 cebula
1 łeżka masła klarowanego
2 łeżki oliwy
1 łeżeczka bazylii
1 łeżeczka oregano
pó łeżeczki czosku niydźwiedziego (abo jedyn wyciśniynty zōmbek)
pó łeżeczki wyndzonyj papryki
2 łeżki octu balsamicznego
sōl i pieprz
uprażōny sezam do posucia po wiyrchu
Pokrejcie7 kura na mańsze kōnski i podpiyczcie na maśle klarowanym. Pod kōniec wlyjcie tam tyż ocet balsamiczny, miyso bydzie miało ôd niego blank inkszy smak i farba. Potyn dolyjcie tam oliwy, dejcie pokrōno cebula, marchwie i jak sie cebula zeszkli, to dociepcie tyż cukinia i prziprawy. Niech sie to trocha powarzi, a jak cukinia bydzie takoł al dente (jeszcze niy do kōńca uwarzōno), to już sie mogecie brać za jedzynie… jeszcze yno trocha sezamu i smacznego 🙂
1dania
2najczęściej
3powiedzieć
4dużo
5macie
6Was
7pokrójcie
Dodaj komentarz