Ajerkuchy na drożdżach (Naleśniki na drożdżach)

Ajerkuchy ludzie rychtujōm1 ze proszkym do pieczynia, natrōnym2, gazowanōm wodōm mineralnōm, a mie jakosik ostatnio spodobały sie take na drożdżach. Trza je narychtować trocha pryndzyj, ale dziynki tymu mōmy chrupiōnce ze wiyrchu i miynke driny3 placki, kere4 idzie nadziywać, czym yno Wōm sie zachce.

Co potrza?

Ajerkuchy zawsze robi sie tak barzi na ôko5 😉

1-2 jajca

ździebko6 drożdży (1-2 dkg)

troszka cukru

pyrszczka7 soli

mlyko i mōnka- sam trza już tak na wyczucie, nojważniyjszŏ je kōnsystyncja tego ciasta, niy moge być ani za gynste, ani za rzŏdke8

Nojprzōd ubijcie we misce mikserym jajco, potyn dejcie tam drożdże, cuker, sōl, połra łeżek mōnki i mlyko i pomiksujcie to. Jak bydzie za gynste, to dejcie9 wiyncyj mlyka, jak za rzŏdke- wiyncyj mōnki. Przi tych ajerkuchach na drożdżach to lepi narychtować je barzi rzŏdke, bo jak drożdże napocznōm robić, to nōm to trocha zgynstnieje. Nojważniyjsze to niy dŏwać za zimnego mlyka i ôdstawić ciasto aby na pó godziny. Ône bydzie potyn wyglōndało choby ubitŏ śmiytōnka. Te naleśniki bydōm trocha rubsze, ale i barzi puchate.

Idzie zjejś je ze żōłtym syrym i szinkōm, szpinatym abo i na słodko… sam już mogecie poszaleć. Te na ôbrŏzku sōm ze miyszankōm potartych syrōw, rucolōm, guacamole10, ôgōrkym, tōmatami11 i winegretym12.

Smacznego 🙂

1robią

2sodą oczyszczoną

3w środku

4które

5robić coś na oko, czyli nie do końca trzymać się książkowych proporcji; na wyczucie

6troszkę

7szczyptę

8rzadkie

9dajcie

10https://chopwkuchni.pl/?p=1619

11pomidorami

12podstawowy sos winegret robi się z oliwy, octu, musztardy

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*