Na poczōntku chciołech wszyskim tym, co niy lubiōm wiórkōw kokosowych (kōłkōsraszpli), pedzieć, żeby sie niy nerwowali, bo w tym daniu ich niy znojdōm. Te ciasto, we wtorym je tōnkanoł ryba, zrobiōłech ze mlyka kokosowego, a to je całkym inkszo inkszość1. A wiym, co gołdōm, bo moja Baba niy lubi kōłkōsraszpli i inkszych rafaelo-podobnych rzeczy, ale za to dania ze mlykym kokosowym jy ze smakym, a nawet to, co je driny2 we kokosie, choć jak dō mie to je prawie to samo, jak te suche wiórki. Co by szło na to pedzieć: kobiyty… 😉
Co potrza?
0,5 filetu ze dorsza
trocha mōnki pszynnyj
puszka mlyka kokosowego
ze 3 łeżki mōnki kukurydzianyj (abo, jak niy mołcie, to moge być i pszynno)
1 jajco
1 łeżeczka garam masala
ździebko chili
łolyj3 do pieczynia
Zōłza:
2 banany
połra łeżek jogurtu greckego
połra gołōnzkōw kolyndry
zaft ze jednyj citrōłny
Na poczōntek sie zrōbcie ta zōłza. Wszystke składniki wciepcie do blyndera abo zmiksujcie tōm kōńcówkōm do blyndowania we jaki misce i fertich4. I zarozki5 tyż moge pedzieć, że nasza kōmratka, co to tyż jadła, niy lubi kolyndry, a zōłza ji6 smakowała i nawet sie ździwioła, że je tam ta kolyndra driny.
Ryba moł być i bez ości, i bez skōry. Jak już jōm łobierecie- te kupne filety to nojlepi jeszcze sprołwdzić, żeby sie potyn jaki bezuch7 niy udołwiōł8 łościōm- to pokrejcie jōm na mańsze kōnski (np.: 5 cm na 2 cm). Do jaki miski wbijcie jajco, dejcie mlyko kokosowe, mōnka kukurydzianoł (napisołech 3 łeżki, ale jakby te ciasto bōło za rzołdke9, to dociepcie10 ji trocha wiyncyj), prziprawy i wymiksujcie.
Jak zrobić sie garam masala, znojdziecie sam: http://chopwkuchni.pl/?p=315 .
Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj- chyba, że mołcie frytkownica. Wysujcie11 sie na jaki talyrzik trocha mōnki pszynny, łobtoczcie w ni kołżdy kōnsek ryby, potyn tōnknijcie we cieście i do łoleju. Jak sie fajnie przibrōnołci12, to je fertich13 i idzie jeszcze ta ryba yno oblołć zōłzōm i wmōcić14 😉
Smacznego 🙂
1coś zupełnie innego
2w środku
3olej
4gotowe
5zaraz
6jej
7goście
8udławić
9rzadkie
10dorzućcie
11wysypcie
12przyrumieni
13gotowe
14zjeść 😉
Dodaj komentarz