Miyso we kwasce (Mięso w kwaśnym sosie)

Czytołech kajś1, że we Niymcach majōm sauerbraten2 ze miysa wołowego i tak mie to jakosik zainspirowało, że już żech pŏra razy roztomajte miysa rychtowoł we kwajśnyj marynacie. Ôni to robiōm ze ôctym, ale żech sie pomyśloł, że przeca3 kans lepszŏ bōłaby kwaska (woda ze ôgōrkōw kiszōnych abo kapusty). Wiym, że niyftorzi jōm całŏ wypijōm, ale keby Wōm trocha ôstało, to zawsze mogecie sprōbować poeksperymyntować.

Co potrza?

kōnsek miysa (wieprzowego abo wołowego)

kwaska ze ôgōrkōw kiszōnych abo kapusty

trocha pieprzu

trocha śmietōnki

mōnka do zagynszczynia zōłzy (nojlepi kartŏflanyj4)

Tyj kwaski trza mieć tyla, żeby aby do połowy przikrōła miyso. Miyso trza aby dziyń pryndzyj zamoczyć we tyj wodzie i potyn, jak Wōm sie spōmni5, to mogecie je tyż przewrōcić na drugŏ strōna. Miyso fajnie przechodzi tym arōmatym i do tego bez ta kwajśnŏ woda miynknie.

Potyn je wyciōngcie ze kwaski- niy wylywejcie ji, miyso ôpiyczcie ze kŏżdyj strōny na tyglu6 i niyskorzij duście we tyj wodzie bez pŏra godzin na małym ôgniu. Im dużyj, tym barzi zmiynknie.

Niyskorzyj wyciōngcie miyso na jaki talyrz i już yno trza narychtować zōłza7. Nojlepi nojprzōd całŏ woda ze warzynia przecedzić. Potyn dejcie ku tymu trocha śmiytōnki, łozfyrlanyj8 we zimnyj wodzie mōnki i napocznijcie ta zōłza podgrzywać- cołki czas miyszejcie, żeby sie grudki niy porobiōły. Miyso pokrejcie we szajby9, wciepcie na chwila nazŏd do zōłzy i mogecie wołać familijŏ do stołu. Smacznego 🙂

1gdzieś

2wołowina marynowana w occie i winie

3przecież

4ziemniaczanej

5przypomni

6patelni

7sos

8roztrzepanej

9plastry

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*