Ryba je dobroł niy yno na piōntek1, a jak je dobrze narychtowano2, to sie może przed niōm sklōdzić3 niyjedne miyso4. Na tyn recept5 żech prziszoł, jak my mieli mieć bezuch6 we piōntek- czowiek myśli, myśli i… tak żech prziszoł na ta ryba we tōmatach7. Podoł8 żech jōm ze nudlami9 i to je chyba nojlepszy dō ni10 kamrat11. A co nojważniyjsze, gibko12 sie to warzi13.
Co potrza?
50 dkg dorsza
50-70 ml przeciyru ze tōmatōw
1 cebula
1 zōmbek czosku
2 „ône”14 trołwy citrōłnowyj15 (chyba szło by pedzieć16, że źdźbła- ale jak ji niy mołcie, to mogecie zetrzyć skōrka ze jednyj citrōłny)
pynczek pietruszki
połra gałōnzkōw miynty17
szczypiorek ze jednyj dymki
zaft18 ze poły citrōłny
sōl i pieprz
trocha chili
łeżka masła klarowanego
łeżka ôleju kokosowego (jak niy mołcie, to mogecie dać łeżka oliwy- abo i 2)
Na maśle i ôleju zeszklijcie cebula i czosnek. Dociepcie19 do tego pokrōnego20 na mańsze kōnski21 dorsza i wlyjcie zaft ze citrōłny. Niech sie to tak ze minuta podpiecze i potyn mogecie wlołć22 przeciyr i wciepnōńć prziprawy. Tera styknie, żeby sie to powarzōło ze połra minut i mołcie jołdło23 fertich24. Jak byjście chcieli sie to zjejś z nudlami, to nojlepi na samym poczōntku nastawić na nie woda. Smacznego 🙂
1piątek, ō- samogłoska w wymowie pomiędzy o i u
2przygotowana
3schować
4mięso
5przepis
6gościa
7pomidorach
8podałem
9makaronem
10niej
11kolega, towarzysz
12szybko
13gotuje
14ô=ło
15cytrynowej
16powiedzieć
17mięta
18sok
19dorzućcie
20pokrojonego
21mniejsze kawałki
22wlać
23jedzenie
24gotowe
Dodaj komentarz