Jak żech pedzioł,1 jake danie chca narychtować, to moja Kobiyta2 trocha krynciōła3 nosym, ale jak już to miała na talyrzu, to zaroski4 zmiyniōła zdanie. Ryba je delikatnoł, a do tego arōmatyczne grziby we śmiytōnkowyj zōłzie… pycha- no, chyba że ftojś5 niy lubi rybōw 😉
Co potrza?
1 kg ryby – joł żech doł dorsza, ale mōgłyby sam być i inksze zorty6
dwie gorście7 suszōnych grzibōw- nojlepi prawdziwkōw
1 srogoł8 cebula abo 2 mańsze
2 łeżki masła klarowanego
150 śmietōnki
łeżeczka tymianku
łeżeczka majeranku
pieprz i sōl
natka pietruszki
trocha mōnki kartoflanyj do zagynszczynia zōłzy
Grziby opukejcie9 i uwołrzcie10– dejcie11 ale yno tyla wody, coby przikrōła grziby.
Na maśle zeszklijcie pokrōnoł12 cebula, dodejcie ryba, pokrōne grziby razym ze tym wywarym i prziprawy. Ta ryba potrzebuje yno połra minut i bydzie fertich. Pod kōniec przidzie jeszcze śmiytōnka, ale nojlepi jōm pryndzyj13 trocha zahartōwac tōm zōłzōm, żeby nōm sie niy zetła14. Keby Wōm sie ta nasza zōłza razym ze śmiytōnkōm zdała15 trocha za rzołdko, to mogecie rozfyrlać16 we zimnyj wodzie trocha mōnki (pszynnyj, kartoflanyj abo i ze majsu17) i jōm zagyńścić. Pod kōniec jeszcze rołz mogecie jōm trocha doprawić i smacznego. Joł żech jōm jołd ze dzikim ryżym, ale tak po prołwdzie18 to sam bydzie wszyjsko fajnie ku tymu19 pasować.
1powiedziłem
2Żona
3ō- samogłoska w wymowie między o i u
4zaraz
5ktoś
6odmiany
7garście
8duża
9opłuczcie
10ugotujcie
11dodajcie
12pokrojoną
13wcześniej
14ścięła
15wydała
16rozmieszać
17kukurydzy
18naprawdę
19do tego
Dodaj komentarz