Jak żech we sklepie bez cufal1 trefiōł2 take fajne bajerowske mostrichy3, to mie zarozki4 do gowy przilatywały roztomajte5 pomysły. A że lubia i szinka, i pszyniczne piwo, to recept6 bōł7 prawie fertich8. Szinka wyszła arōmatycznoł, miynkoł i aże sie rozpuszczała we gymbie9 😉
Co potrza?
2 kule miysa ôd szinki
3 łeżki słodkego mostrichu bajerowskigo (nojlepszy taki, kery10 majōm do tych biołych wōsztōw11 we München)
3 łeżki ôstrego mostrichu bawarskigo
szklōnka piwa pszynicznego (Weizenbier)
troszka mōnki do zagynszczynia zōłzy
Kebyjście mieli problym ze kupiyniym takich bawarskich mostrichōw, to mogecie dać trzi łeżki jaki ôstryj musztardy i trzi słodkyj, do keryj mogecie dociepnōńć połra roztrzaskanych gojździkōw, ziela angelskego, trocha gałki muszkatałowyj i nojlepi tyż trocha brōnołtnego12 cukru.
Dziyń pryndzyj13 wciepcie14 do gorka po 3 łeżki tych mostrichōw i wymiyszejcie ze piwym.
Miyso ôpōkejcie15 i wciepcie do gorka do tyj marynaty na całoł16 noc. Na drugi dziyń dejcie17 to na piec i niech sie to tak pykoł18 na małym ôgniu bez 3-4 godziny. Potyn marynata ôstołwcie19 na ôgniu i niech ôna trocha odparuje, a miyso wciepcie na 20-30 minut do nagrzōnyj na 200 stopni bratruły20, żeby sie fajnie przibrōnołciōło21. Keby22 zōłza23 bōła za rzołdkoł24, to mogecie rozpuścić w zimnyj wodzie trocha mōnki (pszynnyj, kartołflanyj abo ze majsu25) i niōm jōm zagyńścić. Jak już miyso bydzie26 fertich, to je pokrajcie na szajby27 i na talyrzu polyjcie zōłzōm. Do tego mogecie dać: klōski28, nudle29, uwarzōne kartołfle30, frytki abo i jako fajno żymła31. Smacznego 🙂
1przypadek
2spotkałem, ō- samogłoska w wymowie między o i u
3musztardy
4zaraz
5różne
6przepis
7był
8gotowy
9buzi
10który
11kiełbas
12brązowego
13wcześniej
14wrzućcie
15opłuczcie
16całą
17dajcie
18gotuje
19zostawcie
20piekarnika
21przypiekło
22gdyby
23sos
24rzadka
25kukurydzianej
26będzie
27plastry
28kluski
29makaron
30ugotowane ziemniaki
31bułka
Dodaj komentarz