Szinka we cukiniowyj zōłzie (szynka w cukiniowym sosie)

Jakosik tak mie przi niydzieli naszło na eksperymynty. Miołech1 fajno kula szinki wieprzowyj i cukinia ze zygrōdki2, takŏ richtich3 swojskŏ. To żech sie pomyśloł, że może narychtuja4 zōłza z cukiniōm i może wtedy moja cera5, kero za niōm niy przepadoł, dŏ sie nabrać i zjy trocha tyj cukinii. Zōłza wyszła richtich fajnŏ, idealnŏ gynstość, fajnie kryjmowŏ, delikatny smak… cera na nia yno wejrzała i pedziła: niy byda tego jejś… i warz6 tu Chopie bajtlōm 😉

Co potrza?

kula ze szinki (ta moja miała trocha pōnad kilo)

jedna średniŏ cukinia

dwie gałōnzki rozmaryjōnu7

ze 2-3 liście laurowe

trocha tymianku i majerōnku (jŏ żech je mioł wszyjsko świyże, ze dōniczki)

trocha lubczyku

sōl i pieprz

keliszek biołego wytrawnego wina (abo półwytrawnego)

Szinka podpiyczcie ze wszyjskich strōn na tyglu8. Do brytfanki wlyjcie wino, wciepcie zioła, sōl, pieprz i cukinia. Niech sie to terŏzki tak aby dwie godziny podusi na małym ôgniu- u mie bōły to chyba 4. Niyskorzyj9 wyciōngcie miyso i pokrejcie we szajby, wyciepcie ze brytfanki zioła (smak już je driny10), a cukinia zblyndujcie ze tym wywarym. Mogecie sie ta zōłza jeszcze trocha doprawić do smaku. Dejcie ku tymu nazŏd miyso, żeby sie zagrzoło i idzie sie brać za nakrywanie stołu.

Zdjyńcie zrobiōłech przed duszyniym i bez to ta zielynina mŏ taka fajnŏ farba11. Smacznego 🙂

1miałem

2ogródka

3naprawdę

4przygotuję

5córka

6gotuj

7rozmarynu

8patelni

9później

10w środku

11kolor

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*