Nojprzōd robiōłech yno ze czornych i jak fto1 jeszcze taki niy rychtowoł2, to musi to wartko3 nadrobić, bo tyn smak je niy do ôpedzynia4. Potyn żech bōł ciekawy, co to wyńdzie5 ze czerwōnych jagōdkōw. I muszą Wōm pedzieć6, że to tyż je niebo we gymbie: słodke, ale fajnie przełōmane tōm kwaskowatościōm. Bydzie sie czym ôzgrzywać7 we zima
Co potrza?
2 kg czerwōnych jagōdkōw
0,5 litra szpyrytusu
0,5 l gorzołki8
1- 2 szklōnki cukru
Umyte i ôbrane jagōdki wciepcie9 do srogi10 krauzy11, zalyjcie gorzołkōm i szpyrytusym i zapōmnijcie ô nich. Jak Wōm sie spōmni12 – te połra tydni niyskorzi13– to ślyjcie14 gorzołka do jaki flaszki, a jagōdki po wiyrchu15 posujcie16 cukrym (tak na oko pó szklōnki). Jak puszczōm sok, to ślyjcie go do flaszki i zajś posujcie cukrym. I tak sie mogecie pobawić połra razy, a jak już bajecie widzieć, że tego soku je małowiela17, to we jakim garcu pomiyszejcie to wszyjsko, co żejście ślywali z tyj krauzy do flaszkōw. Mogecie to przecedzić i wymiyszane wlołć nazod do flaszkōw i tera zajś niech sie to trocha przegryzie. Tak żech to robiōł pryndzyj, ale w zeszłym roku moja kobiyta dostała na gyburtstag18 wyciskarka do owocōw i to sie richtich przidołwo przi nolywkach. Cukrym żech to zasuł yno 2 razy, a potyn żech te owoce przepuściōł bez ta wyciskarka. Wyszła z tego tako gynsto breja, kero żech wrajziōł19 do krauzy i kero je idealno do przekłołdania ciasta abo tortōw. A żeby sie nic niy zmarnowało, to żech jeszcze uwarzōł kōmpot ze to, co bōło wyciśniynte i jeszcze miołech trocha jagōdkowego wina 😉 Jak dołcie mani cukru, to ta nolywka bydzie barzi wytrawno i żołdyn chop Wōm niy powiy, że to yno liker dlo babōw 😉 Smacznego 🙂
1ktoś
2przygotowywał
3szybko
4opowiedzenia
5wyjdzie
6powiedzieć
7rozgrzewać
8wódki
9wrzućcie
10dużej
11słoika
12przypomni
13później
14zlejcie
15na górze
16posypcie
17mało
18urodziny
19włożyłem
Dodaj komentarz