Łōńskego1 roku robiōłech jōm piyrszy rołz2 i musza Wōm pedzieć3, że żech sie niy spodziywoł, że to baje4 take dobre. Narychtowoł żech jōm tako barzi5 wytrawno i bez to mogecie jōm polołć nawet jakim smakoszōm ôd whisky.
Co potrza?
2 kg aprikołzōw
0,5 litra szpyrytusu
0,5 l gorzołki6
1- 2 szklōnki cukru
Umyte aprikołzy bez pestkōw wciepcie7 do srogi8 krauzy9, zalyjcie gorzołkōm i szpyrytusym i zapōmnijcie ô nich. Połra tydni niyskorzi10 ślyjcie11 gorzołka do jaki flaszki, a morele po wiyrchu12 posujcie13 cukrym (tak na oko pó szklōnki). Jak puszczōm sok, to ślyjcie go do flaszki i zajś posujcie cukrym. Wiyncyj żech tego niy zasypowoł, yno żech je przepuściōł bez wyciskarka do owocōw i miołech z tego jeszcze idealny dżym do smarowania tortōw i inkszych maszkytōw. Ale Wy mogecie to jeszcze zasypać i wyciōngnōńć z tych owocōw jeszcze trocha dobroci. A na kōniec uwarzcie sie z tego kōmpotu 😉
Robi sie to richtich14 ajnfachowo15, a potyn yno fajer16 dlo kubkōw smakowych.
Prost!17
1w zeszłym
2raz
3powiedzieć
4będzie
5bardziej
6wódki
7wrzućcie
8dużej
9słoika
10później
11zlejcie
12na górze
13posypcie
14naprawdę
15prosto
16uczta
17na zdrowie
Dodaj komentarz