Przi Godach1 wziyno2 mie na małe wynołkwianie3 śledziowe- przeglōndołech4 roztomajte5 recepty6, kōmbinowołech i tak żech prziszoł do tego, co sam widzicie na ôbrŏzku. I musza Wōm pedzieć7, że tyn smak mi tak przipasowoł, że na zicher8 byda do niego wrocoł. Niy wōniajōm9 jak śledzie, zōłza10 je fajnie arōmatycznŏ, leko słodkŏ… niy ma sie co łozpisywać11, to trza ajnfach12 narychtować 🙂
Co potrza?
500 g matiasōw
2 czerwōne cebule
10 suszōnych śliwek (nojlepi, żeby 5 bōło wyndzōnych)
pieprz
poła13 łeżeczki papryki słodkyj
1 łeżeczka majerōnku
połra łozczaskanych we mojździerzu kulek ziela angelskego
5 łeżek kōncyntratu ze tōmatōw16
5 łeżek ôctu ze jabek abo winnego
5 łeżek oleju rzepakowego
5 łeżek oleju ze lnu
1 łeżka miodu
Harynki- co to idzie i na nie pedzieć17 śledzie- wypōkejcie18 i na noc zamoczcie we mlyku. Na drugi dziyń jeszcze rŏz je przelyjcie wodōm i wysuszcie papiyrowym ryncznikym. Na patelnia wlyjcie olyj rzepakowy i zeszklijcie na nim pokrōnŏ19 cebula. Niyskorzi20 dociepcie tam prziprawy, pokrōne śliwki i kōncyntrat. Niech sie to trocha poprzipiykŏ21– tak pŏra minut. Potyn wyłōnczcie piec, dejcie ku tymu22 olyj ze lnu, miōd i pokrōne na mańsze23 kōnski24 harynki. Wymiyszejcie, wrojście do jaki krauzy25 i skludźcie26 do lodōwki. Niech sie aby dziyń poprzegryzŏ, a niyskorzi już yno smacznego 🙂
PS We lodōwce idzie to trzimać nawet ze 3 tydnie.
1Bożym Narodzeniu
2wzięło
3wydziwianie
4przeglądałem
5różne
6przepisy
7powiedzieć
8na pewno
9pachną
10sos
11rozpisywać
12po prostu
13pół
14kilka
15laurowych
16pomidorów
17powiedzieć
18wypłuczcie
19pokrojoną
20później
21przysmaży
22do tego
23mniejsze
24kawałki
25słoika
26schowajcie
Dodaj komentarz