We rajzowaniu1 fest lubia nowe smaki. Prōbuja jakegoś dania tam, kaj2 sie urodziōło, a niyskorzyj3 jada do dōm i wynŏkwiōm4 cojsik podobnego. Bacalhau à Brás- dorsz ze kartŏflōmi i jajcami to na zicher5 bōło jedzynie dlo tych, kerzi6 niy mieli kans pijyndzy7 we portmanyju8. Ajnfachowe9, wartko10 sie to rychtuje11, ale smakuje richtich12 dobrze.
Co potrza?
500 g fileta ze dorsza
500 g obranych kartŏfli
4-5 jajec
1 cebula
4-5 zōmbkōw czosku
sōl i pieprz
1/4 szklōnki oliwy (abo pó na pó ze masłym klarowanym)
natka pietruszki
czorne oliwki
Kartŏfle pokrejcie13 we kostka abo słupki i podpiyczcie we oliwie na jakim wiynkszym tyglu14. Jak kartŏfle zmiynknōm, to przeciepcie15 je na jaki talyrz, na patelnia dejcie pokrōnŏ cebula, wyciśniynty czosnek, a chwila niyskorzyj pokrōnŏ16 abo potarganŏ na mańsze kōnski ryba. Mogecie tyż sam dociepnōńć trocha soli i pieprzu. Jak już ryba bydzie upieczōnŏ, to wciepcie tam nazod17 kartŏfle i wbijcie do tego tygla tyż jajca. Jak jajca bydōm ściynte, to mogecie to jeszcze dosmakować18 solōm i pieprzym i wołać familijŏ do stołu. Na wiyrch idzie posuć19 pokrōnyj pietruszki i pŏra czornych oliwek. Smacznego 🙂
1podróżowaniu
2gdzie
3później
4wymyślam
5na pewno
6którzy
7pieniędzy
8portfelu
9proste
10szybko
11przygotowuje
12naprawdę
13pokrójcie
14patelni
15przerzućcie
16pokrojoną
17z powrotem
18doprawić
19posypać
Dodaj komentarz