Portugalskŏ smażōnka ze dorszym (Bacalhau à Brás)

We rajzowaniu1 fest lubia nowe smaki. Prōbuja jakegoś dania tam, kaj2 sie urodziōło, a niyskorzyj3 jada do dōm i wynŏkwiōm4 cojsik podobnego. Bacalhau à Brás- dorsz ze kartŏflōmi i jajcami to na zicher5 bōło jedzynie dlo tych, kerzi6 niy mieli kans pijyndzy7 we portmanyju8. Ajnfachowe9, wartko10 sie to rychtuje11, ale smakuje richtich12 dobrze.

Co potrza?

500 g fileta ze dorsza

500 g obranych kartŏfli

4-5 jajec

1 cebula

4-5 zōmbkōw czosku

sōl i pieprz

1/4 szklōnki oliwy (abo pó na pó ze masłym klarowanym)

natka pietruszki

czorne oliwki

Kartŏfle pokrejcie13 we kostka abo słupki i podpiyczcie we oliwie na jakim wiynkszym tyglu14. Jak kartŏfle zmiynknōm, to przeciepcie15 je na jaki talyrz, na patelnia dejcie pokrōnŏ cebula, wyciśniynty czosnek, a chwila niyskorzyj pokrōnŏ16 abo potarganŏ na mańsze kōnski ryba. Mogecie tyż sam dociepnōńć trocha soli i pieprzu. Jak już ryba bydzie upieczōnŏ, to wciepcie tam nazod17 kartŏfle i wbijcie do tego tygla tyż jajca. Jak jajca bydōm ściynte, to mogecie to jeszcze dosmakować18 solōm i pieprzym i wołać familijŏ do stołu. Na wiyrch idzie posuć19 pokrōnyj pietruszki i pŏra czornych oliwek. Smacznego 🙂

1podróżowaniu

2gdzie

3później

4wymyślam

5na pewno

6którzy

7pieniędzy

8portfelu

9proste

10szybko

11przygotowuje

12naprawdę

13pokrójcie

14patelni

15przerzućcie

16pokrojoną

17z powrotem

18doprawić

19posypać

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*