Zajś1 mie2 wziyno3 na te gruzińske klimaty. Choć tak po prołwdzie4, to tyn szałołt zrobiōłech5 do kury we ôrzechwyj zōłzie6 http://chopwkuchni.pl/?p=1185 i cuzamyn7 smakowało to richtich8 idealnie. Pieczōne bakłażany i papryka, a do tego surowe tōmaty9 i kans10 zielōw11 moge nawet ze prostego pieczōnego miysa abo ryby zrobić eleganckoł biysiada.
Co potrza?
1 kg bakłażana
1 kg tōmatōw
2 żōłte papryki
2-3 zōmbki czosku
1 czerwōnoł cebula abo szalotka (ale ta wiynkszoł)
łeżka ôctu balsamicznego
poła12 łeżeczki cukru
mały pynczek13 koperku
mały pynczek natki pietruszki
1/3 szklōnki ôleju rzepakowego
4-5 łeżek oliwy
sōl i pieprz
Bakłażana pokrejcie14 w kostka i posujcie15 solōm. Za jake 20 minut mogecie go opōkać16 i wciepnōńć17 na posmarowanoł ôlejym patelnia. Jak już sie leko przibrōnołci18, to baje19 dobry. Ze paprykōm zrōbcie to samo. Cebula tyż pokrejcie we kosteczka i na chwila zamarynujcie ôctym- mogecie do tego wciepnōńć trocha cukru. Koperek i pieruszka zmiksujcie ze ôlejym, oliwōm i jednōm małōm tōmatōm na jednolitoł zōłza. Dosmakujcie20 jōm solōm i pieprzym. Tōmaty ôbiercie ze skōry (nojprzōd nojlepi je zalołć21 na chwila wrzōntkym) i pokrajcie. Wszyjske składniki wczajście22 do jaki srogyj23 miski, wymiyszejcie i smacznego 🙂
1znów
2mnie
3wzięło
4naprawdę
5ō- samogłoska w wymowie między o i u
6sosie
7razem
8naprawdę
9pomidory
10dużo
11ziół
12pół
13pęczek
14pokrójcie
15posypcie
16opłukać
17wrzucić
18przypiecze
19będzie
20doprawcie
21zalać
22wrzućcie
23dużej
Dodaj komentarz