W sezōnie grillowym na talyrzu do fajnie przipieczōnego wōsztu1 abo krupnioka2 przido sie tyż co zielōnego, a jak Wōm sie trefi3 na zygrōdce4 jaki weganin, to tyż niy pódzie5 do dōm godny.
Co potrza:
połra listkōw zielōnego szałołtu
2 gorśćie rukoli
2 jabka
połra łodygōw zelera6 naciowego
pó ananasa
trocha natki pietruszki
pynczek sznitlochu7 abo wiyrchu ze dymki
zōłza8
łeżeczka mostrichu9
łeżeczka dżymu ze moreli abo żōłtych śliwek
połra łeżek oliwy
połra łeżek oleju rzepakowego
2-3 łeżki octu winnego abo ze jabek
Składniki zōłzy wciepcie do jaki azjetki10 i wymiyszejcie.
Szałołt potargejcie na mańsze11 kōnski12, natka i sznitloch pokrejcie drobno, a reszta na take trocha wiynksze kōnski i wymiyszejcie.
Zōłzōm nojlepi to ôblołć dopiyro na talyrzu. Smacznego 🙂
1kiełbasy
2kaszanki
3trafi
4ogródku
5pójdzie
6selera
7szczypiorku
8sos
9musztardy
10miseczki
11mniejsze
12kawałki
Dodaj komentarz