Jak już termōmetr sie zbliżo do 30 stopni, to idzie pedzieć,[1] że je hic, a co dopiyro, jak ta czerwono abo niybiesko kryska[2] idzie sie jeszcze barzi[3] w gōra. O gorkim jołdle[4] idzie zapōmnieć, ale tako chōdno[5] zupa je jak skok do morza po smażyniu sie na plaży. Robi sie jōm[6] gipko[7], ale nojlepi sie łostawić[8] jeszcze trocha czasu, żeby sie porzōndnie[9] ochōdziōła.
Co potrza?
1 kg tomatōw[10] bez skōrki (0,5 kg malinowy, a 0,5 kg tych inkszych)
1 łogōrek[11] szklarniowy abo 2 ze łogródka[12]
1 papryka
1 cebula
1 zōmbek czosku[15]
6 łeżek soku ze citrōłny[16]
4 łeżki oliwy
2 łeżki łoctu[17] winnego
2-3 łeżki tequili
trocha chili- mogecie[18] sie wciepnōńć[19] pō[20] suszōnyj, ale dejcie pozōr,[21] bo joł[22] wciep jedna małoł[23] i to bōło tak łostre,[24] że żech niy wiedzioł,[25] czy żech je Klaudiuszym, co je[26] smokym wawelskim, czy smokym wawelskim, co je Klaudiuszym 😉
trocha soli
mogecie sie wciepnōńć tyż połra[27] liści bazylii
Podpieczcie ta bōlka tarto trocha na patelni. Wciepcie wszyske składniki do blyndera,[28] zmiksujcie i fertich.[29] Dejcie sie to na trocha do lodōwki abo zamrażalki, a potyn mogecie sie do tego wkrajać trocha szinki,[30] syra,[31] abo dać uwarzōne jajco.[32] Smacznego 🙂
[1] powiedzieć
[2] kreska
[3] bardziej
[4] gorących potrawach
[5] chłodna
[6] ją
[7] szybko
[8] zostawić
[9] porządnie
[10] pomidorów
[11] ogórek
[12] ogrodu
[13] łyżek
[14] tartej bułka
[15] ząbek czosnku
[16] cytryny
[17] octu
[18] możecie
[19] wrzucić
[20] pół
[21] uważajcie
[22] ja
[23] jedną małą
[24] było tak ostre
[25] nie wiedziałem
[26] jest
[27] kilka
[28] blendera
[29] gotowe
[30] szynki
[31] sera
[32] ugotowane jajko
Dodaj komentarz